Sådan opsættes et delt drev

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Computer'.

2.

Højreklik på det drev, du vil dele med andre computere på netværket, og rul derefter ned til 'Del med' -linket på pop op-menuen. Klik på linket 'Avanceret deling', når indstillingen vises.

3.

Klik på knappen 'Avanceret deling' i vinduet 'Drevegenskaber'.

4.

Klik på afkrydsningsfeltet ud for 'Del denne mappe' -mærke. Indtast et aktienavn under overskriften 'Indstillinger' eller lad standardnavnet være på plads.

5.

Klik på knappen 'Tilladelser'. Vælg de brugere, som du vil dele drevet med. Tillad eller nægt læs og skriv adgang til drevet baseret på brugeren. Eventuelt kan du tillade autoriserede brugere 'Fuld kontrol' over det delte drev. Dette gør det muligt for dem at ændre, flytte eller slette filer på det delte drev. Klik på knappen 'OK'.

6.

Vent til Windows for at aktivere deling til drevet og luk vinduet 'Drevegenskaber'. Når vinduet er lukket, vil de brugere, du har angivet, kunne få adgang til det delte drev uden at indtaste et brugernavn eller en adgangskode.

Windows netværk gør det muligt for brugere at dele filer, mapper og endda printere i hjemmet eller kontoret. Hvis du har to eller flere computere tilsluttet et hub eller en router, kan du nemt dele filer på hver pc, så computere ikke behøver at spilde tid ved hjælp af disketter eller cd'er til at kopiere filer og derefter overføre dem til en anden computer .Deling af et drev på en computer i det lille netværk gør det muligt for autoriserede brugere at kopiere og indsætte, redigere eller udskrive filer direkte fra den computer, de er placeret på. At dele et drev i Windows 7 er en nem opgave, som de fleste mennesker kan udføre på mindre end et minut.