Sådan skifter du en gammel computer til en netværksdrev ved hjælp af Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installation og netværk af Ubuntu Linux

1.

Hent og brænde installationsdisken til Ubuntu Server Edition.

2.

Start systemet fra Ubuntu installationsdisken. Vælg dit sprog og tastaturlayout.

3.

Vælg den grundlæggende Ubuntu Server-installation. Installationsprogrammet konfigurerer automatisk dit netværk. Du kan klikke på knappen Tilbage, hvis du foretrækker at indtaste brugerdefinerede indstillinger eller forlade standard.

4.

Indtast et værtsnavn til din Ubuntu Server, dette navn identificerer serveren På dit netværk, vælg derefter din tidszone. Basissystemet vil nu blive installeret.

Indtast et brugernavn, når du bliver bedt om det, og vælg ja for at kryptere dit hjemmekatalog.

6.

Vælg indstillingen 'Installer sikkerhedsopdateringer automatisk', når du bliver bedt om at opdatere dine opdateringspræferencer. Installer ikke nogen pakker, når du bliver bedt om det. Følg anvisningerne for at genstarte systemet og log derefter ind med dit brugernavn.

7.

Skriv 'sudo apt-get install samba' for at installere Windows-netværk. Kommandoer skal indtastes uden citater, kommaer eller perioder.

8.

Skriv 'sudo vi /etc/samba/smb.conf' for at åbne Samba konfigurationsfilen til redigering. Du kan erstatte 'vi' til din foretrukne tekstredigerer.

9.

Find parameteren 'workgroup =' og skift den til 'workgroup = yourgroupname', hvor 'yourgroupname' er Navnet på din Windows-arbejdsgruppe.

10.

Find parameteren 'security =' og skift den til 'security = user.'

11. < / p>

Gå til slutningen af ​​konfigurationsfilen og skriv:

[del]

kommentar = Linux Netværksdrev

sti = / srv / samba / netdrive

browsable = ja

gæst ok = ja

læs kun = nej

Opret maske = 0755

12.

Gem filen og afslut teksteditoren.

13.

Skriv 'sudo mkdir - p / srv / samba / netdrive 'for at oprette den delte mappe.

14.

Skriv' sudo chown nobody.nogroup / srv / samba / netdrive / 'for at give mappen den korrekte adgangstilladelser.

15. Skriv 'sudo /etc/init.d/samba restart' for at genstarte Samba-dæmonen og starte netværksdrevet. Dit netværksdrev vil ikke være synligt for Windows-computere på netværket. Mac-computere skal også kunne oprette forbindelse ved hjælp af Windows-protokoller.

Installation og netværk af Fedora Linux

1.

Download og brænde Fedora installationsdisken.

2.

Start systemet fra Ubuntu installationsskiven.

3.

Kontroller installationsmediet, når du bliver bedt om det, og følg derefter vejledningen for at vælge dit sprog og tastaturlayout.

4.

Vælg valgmuligheden 'Basic Storage Devices' og brug standard harddiskindstillinger.

5. < / p>

Indtast et værtsnavn til din Fedora-installation, dette navn identificerer serveren på dit netværk og vælg derefter din tidszone.

6.

Indtast en rodadgangskode , derefter et brugernavn og en adgangskode og fortsæt til skærmbilledet til installationstype.

7.

Vælg indstillingen 'Brug alle rum' for at få installationsprogrammet til at vælge den relevante partitionsordning for din harddisk.

8.

Klik på 'Skriv ændringer til harddisk', når du bliver bedt om det, og vælg standard boot loader-konfiguration. Fortsæt med at følge instruktionerne fra installationsprogrammet.

9.

Klik på 'Tilpas nu' i skærmbilledet til valg af pakkegruppe, og vælg dit foretrukne system, eller slip standardvalget, og klik derefter på 'Næste'. '

10.

Klik på' Servers 'på venstre side af skærmen og vælg' Samba ', og klik derefter på' Næste '. Klik på 'Næste' igen og klik derefter på 'Installer pakker' for at afslutte installationen. Når systemet genstartes, skal du logge ind med dit brugernavn.

11.

Åbn menuen 'System', derefter 'Administration' og klik på 'Serverindstillinger', og klik derefter på ' Samba 'mulighed. Indtast dit kodeord, når du bliver bedt om det.

12.

Klik på menuen 'Indstillinger' og vælg menupunktet 'Serverindstillinger'.

13. >

I feltet 'Arbejdsgruppe' skal du indtaste navnet på din Windows-arbejdsgruppe. I feltet 'Beskrivelse' skal du indtaste et navn for at identificere computeren i arbejdsgruppen, for eksempel 'Linux Network Drive.'

14.

Klik på fanen 'Sikkerhed' Klik på indstillingen 'Ingen gæstekonto' og skift den til en af ​​gæstens brugere på systemet. Klik på 'OK' for at lukke konfigurationsvinduet.

15.

Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje en ny netværksandel, og klik derefter på knappen 'Gennemse' for at vælge en eksisterende mappe eller oprette en ny.

16.

Indtast et navn og en beskrivelse for aktien. Klik på afkrydsningsfelterne mærket 'Writable' og 'Visible.' Klik derefter på 'OK', og luk det primære Samba-konfigurationsvindue. Aktien er nu aktiv og synlig for computere på netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke vil bruge computeren som andet end en server, installer Ubuntu Server Edition, da det mangler en GUI og andre programmer beregnet til stationære brugere - det løber hurtigere.
  • Installation af Linux er en god måde at gøre brug af en ældre computer på netværket. De anvendte ressourcer er minimal, og installationsprogrammet har ingen problemer med at registrere al hardware og give passende indstillinger og drivere. De nødvendige trin varierer afhængigt af den anvendte distribution. Generelt kan standardindstillingerne angivet ved installationsprogrammet følges med enhver distribution. De metoder, der beskrives nedenfor, er til et hjemmenetværk med en eksisterende Windows-arbejdsgruppe, der allerede er konfigureret.