Sådan tilføjes arbejdsstationer til en domænebruger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på Windows Domænecontroller. Vælg 'Kør' og indtast 'gpedit.msc' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne din globale politikredaktør .

2.

Klik på 'Computer Configuration' på venstre side af policy editoren. Klik på 'Windows Settings', og klik derefter på 'Security Settings' og derefter 'Local Policies.'

3.

Dobbeltklik på politikikonet 'User Rights Assignment' på siden med centeroplysninger. Dette åbner en dialogboks hvor du tildeler din bruger eller gruppe af brugere, der kan tilføje en arbejdsstation til domænet.

Indtast brugernavnet i værdi tekstfeltet eller gruppenavnet. Standardværdien er 'Autentificerede brugere', hvilket betyder enhver bruger, der har adgang til netværket kan tilføje en arbejdsstation til domænet.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Nu kan din bruger eller gruppe af brugere tilføje en arbejdsstation på Windows-domænet.

Som standard er tilføjelse af en arbejdsstation til domænet en administratorfunktion. Administratoren kan dog tildele rettigheder til en bruger, så brugeren kan tilføje arbejdspladsen til domænet. Dette er gavnligt for administratorer, som arbejder med fjernnetværkscomputere og har brug for hjælp fra en af ​​brugerne på fjernkontoret. Politikken er oprettet i gruppepolitikredaktøren for Windows-domænecontrolleren.