Sådan tilføjes arbejdsstationer til en domænepolitik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' på skrivebordet på Windows-arbejdsstationen. Hvis du har Windows 7 eller Vista, skal du klikke på ikonet Windows i nederste venstre hjørne af skrivebordet. Højreklik på 'Computer' i pop op-menuen og vælg 'Egenskaber'.

2.

Klik på 'Computer Name' øverst i systemmenuen. Dette viser dit nuværende computernavn, der vises i domænepolitikkerne, efter at det sluttes til Windows-netværket.

3.

Klik på 'Skift'. Dette åbner et nyt vindue. Klik på 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af' og indtast domænenavnet for dit netværk. Klik på 'OK'. Et pop op-vindue vises, der beder om administratorens brugernavn og adgangskode.

4.

Skriv et administratorkontonavn og kontoens adgangskode og klik på 'OK'. tager nogle sekunder at synkronisere med Windows-serveren, men efter synkroniseringen lukkes konfigurationsvinduet, og arbejdsstationen er nu en del af domænepolitikkerne.

Arbejdsstationer skal tilføjes til en Windows-domænepolitik, før brugeren på computeren har adgang til netværkstjenester. Når en arbejdsstation er tilføjet, er den en del af domænepolitikken, og brugeren kan udskrive til netværksprintere, dele filer og få adgang til mapper og filer på servere og andre arbejdsstationer. Du skal være administrator på netværket for at tilføje arbejdsstationer til domænet.