Sådan tilføjes arbejdsstationer til et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på ikonet Windows 'Start'. Indtast 'sysdm.cpl' og tryk på 'Enter' tasten. Dette er en hurtig genvejskommando, der åbner systemkonfigurationsvinduet.

2.

Klik på 'Computernavn'. Her vises computerens navn på arbejdsstationen og de netværkskonfigurerede netværksindstillinger. Som standard er arbejdsstationen indstillet til at oprette forbindelse til en arbejdsgruppe.

3.

Klik på 'Skift'. Dette åbner et nyt vindue. Vælg 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af'. Indtast navnet på det domæne, som du vil oprette forbindelse til. Hvis du ikke kender navnet på domænet, skal du kontakte din netværksadministrator.

4.

Klik på 'OK'. Indtast administratoradgangskoden i det åbne bekræftelsesvindue. Klik på 'OK' igen. Genstart computeren. Domænenavnet er angivet i indstillingerne til login placering på startmenuen i Windows.

Et Windows-domæne er en type netværk med en central Windows-serverdomænecontroller, der styrer netværkstjenester. Client Windows-maskiner forbinder til den centrale domænecontroller hver gang maskinens bruger logger ind. Arbejdspladsen skal have adgang til domænecontrolleren, inden den kan tilsluttes. Indstillingerne er konfigureret i arbejdsstationens konfigurationer, og maskinen validerer og registrerer med domænecontrolleren.