Talekvalitet af VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internetforbindelse

Den første nøgle til et vellykket VoIP-opkald er en solid bredbåndsinternetforbindelse. Da VoIP bygger så højt på internettet, er en dårlig forbindelse typisk oversat direkte til ringe tale- og opkaldskvalitet.

Mikrofon og højttalere

En anden hovedkomponent i VoIP talekvalitet er mikrofonen, der plejede at tale, og højttalerne plejede at tale høre. Mange headset er designet specielt til VoIP, hvilket gør dem til det mest oplagte valg til overlegen kvalitet.

Computerspecifikationer

Selvom computerens specifikationer og funktioner spiller en rolle i VoIP-tale- og opkaldskvalitet. Random Access Memory (RAM) er et godt eksempel, som med lavt system RAM vil det være vanskeligt at åbne og korrekt bruge ethvert program, herunder VoIP software.

VoIP Software

Endelig kan VoIP-softwaren du bruger være årsagen til ringe opkaldskvalitet. VoIP er en hurtigt fremadrettet teknologi, så det kan påvirke kvaliteten negativt ved at bruge et gammelt eller forældet program. Den enkle løsning er at opgradere til en nyere version af din ønskede VoIP-software eller vælge et mere pålideligt program. Voice over Internet Protocol (VoIP) er en teknologi, der gør det muligt for din internetforbindelse at fungere som en telefonlinje, der giver mulighed for direkte lydkommunikation mellem flere parter. Mens VoIP har mange fordele, er der stadig mange ulemper, som kan påvirke talekvaliteten.