Trådløst LAN kan ikke oprette forbindelse til den trådløse router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontrollér de trådløse standarder. Sørg for, at både routeren og den trådløse adapter i computeren understøtter det samme niveau af standarder, som typisk er 802.11 a, b, g eller n. Hver trådløs adapter og router understøtter muligvis flere standarder, men de skal bruge de samme standarder til at forbinde. For eksempel skal både adapteren og routeren bruge 802.11b til at forbinde. En router eller et adgangspunkt kan typisk indstilles til at understøtte en bestemt standard, hvis den understøtter flere standarder. For eksempel kan en router, der understøtter 802.11n, også konfigureres til at understøtte kun 802.11g klienter.

2.

Kontroller krypteringsindstillingerne på den trådløse router eller adgangspunkt. De fleste nye trådløse netværk er konfigureret til WPAv2-kryptering, men nogle ældre trådløse adaptere understøtter ikke denne krypteringsindstilling. Prøv at konfigurere routeren eller adgangspunktet med en lavere krypteringsstandard, som f.eks. WEP. Routeren eller adgangspunktet kan også konfigureres til ikke at bruge trådløs kryptering.

3.

Opdater driverprogrammet til den trådløse adapter til den nyeste version. Dette opnås ved at besøge webstedet for den trådløse adapters fabrikant og downloade softwaren. Nogle gange, når en adapter har været på markedet i et stykke tid, findes der problemer inden for den eksisterende software, der skal opdateres. Download og installer ny software til Adapteren korrigerer disse kendte problemer.

4.

Udskift hardware. Hvis ovenstående trin ikke løser situationen, oplever enten adapteren eller den trådløse router eller adgangspunktet hardware Hvis andre computere med trådløse funktioner er i stand til at oprette forbindelse, er routeren eller adgangspunktet ikke i fejl. Hvis ingen trådløse klienter kan oprette forbindelse, skal du udskifte routeren eller adgangspunktet.

Tip og advarsler

  • Strømforstyrrelser har katastrofale virkninger på trådløse routere og adgangspunkter. Hvis det trådløse netværk ikke længere virker efter en strømstigning, er chancerne meget gode, at routeren har lidt elektrisk fejl og skal udskiftes for at genoprette wir eless operation.
  • Trådløs netværksteknologi er fyldt med forskellige standarder og indstillinger, der gør interoperabiliteten lejlighedsvis vanskelig. Hvis kommunikationsstandarderne ikke stemmer overens, fungerer netværket ikke. Hvis krypteringsstandarderne ikke er de samme mellem den trådløse adapter og den trådløse router eller adgangspunkt, fejler forbindelsen. Udover standardbaserede problemer kan andre problemer være involveret, såsom hardware pålidelighed og nødvendigheden af ​​at installere korrekt software på computeren. Trådløst netværk er en skønhed, når det virker, men det kræver en delikat balance af korrekt konfiguration for at sikre, at den forbliver den måde.