Mobile Ad Hoc Network Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Wi-Fi er et hurtigt voksende felt, der skaber netværk mellem computere med trådløse modtagere. Enheder i netværket kan kommunikere i to tilstande. Infrastrukturtilstand involverer en fysisk router til at kanalisere data mellem deltagere. Ad hoc-tilstand gør det muligt for laptops at forbinde direkte i en 'peer-to-peer' -formation.

Funktioner

Et stort problem med trådløse routingprotokoller er netværksopdagelse. Det er nemt at kommunikere med de enheder, der er kendt inden for rækkevidde, men hvad med andre destinationer, der kan nås ved at dirigere gennem synlige enheder til en udenfor signalområdet fra originatoren? En gruppe protokoller håndterer dette problem ved at distribuere en liste over stier blandt netværksmedlemmer. En anden gruppe protokoller sender en meddelelse til alle kontaktbare enheder for at se om en rute kan rapporteres tilbage.

Standardisering

Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE) arbejder retroaktivt på standardisering af Ad hoc Network Routing Protocols . Dette projekt er kendt af kode 802.11s. Når en teknologi er ung, er dens metoder endnu ikke standardiseret, og mange forskellige proprietære systemer udvikles. Dette er tilfældet med trådløst netværk. Virksomhederne er ivrige efter at fremme teknologien og løbe ud for konkurrence for at få nye produkter på markedet. Dette resulterer i en udbredelse af standarder; der findes mere end 70 mobile ad hoc-routingprotokoller.