Sådan aktiveres netværk på XP Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at netværk er aktiveret på hver computer. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværksforbindelser' og 'Lokal forbindelse.' Statusen skal være 'Aktiveret'. Hvis statusen er 'Disabled', skal du højreklikke på ikonet og klikke på 'Aktiver'.

2.

Sæt computerne op og tilslut dem til navet / kontakten. Brug CAT5 UTP kabler til at forbinde hver computer til signalfordeleren (hub / switch). Hvis du vil have computeren til at dele en internetforbindelse, skal du tilslutte et CAT5 UTP-kabel fra modemet til den første port i signalforhandleren. Tilslut de andre CAT5 UTP-kabler fra portene i signalforhandleren til LAN-portene (Local Area Network) på hver computer. Tænd signalfordeleren og sørg for, at LED-lysene, som svarer til hver computer, der er tilsluttet netværket, blinker. Hvis det ikke er tilfældet, er det ikke sikkert, at kablerne er tilsluttet korrekt.

3.

Naviger tilbage til vinduet 'Netværksforbindelser' og kontroller status for din lokalforbindelse. Det skulle nu være 'Connected.' Hvis det står 'Network Cable Unplugged', skal du sikre dig, at CAT5-kablet er korrekt tilsluttet til computerens LAN-port. Computererne skal nu registrere internetforbindelsen og være klar til fildeling og netværksudskrivning.

Tips og advarsler

  • Hubs og switches er 'signaldistributører 'der leverer data i hele netværket. Hvis du har flere computere i netværket, er det bedre at bruge en switch, da det skaber færre datatrafik.
  • Windows XP Home er designet til 'hjemme' brugere, hvorfor det kun giver mulighed for netværk af op til seks computere, i modsætning til i Windows XP Professional, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse mere. For at aktivere netværk skal du først oprette computernetværkshardwaren, og derefter fortsætte med netværkskonfigurationen. Når dine Windows XP-hjemmecomputere er tilsluttet, kan du begynde at dele en enkelt internetforbindelse, dele filer og udskrivning af netværk.