Sådan får du adgang til en hjemmecomputer ved hjælp af en Linksys-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fra din computer

1.

Åbn din webbrowser. I adresselinjen skal du indtaste standard Internet Protocol (IP) -adressen til Linksys routere, som er '192.168.1.1'. Hit enter eller klik på 'gå' for at søge på denne hjemmeside.

2.

En adgangskode boks vil dukke op og bede om et brugernavn og adgangskode. Da dette er første gang du har fået adgang til dine computere og internettet fra Linksys router, bliver dit kodeord indstillet som standardets standard. Standard brugernavn er 'Linksys' og adgangskoden er 'admin'. Indtast brugernavn og kodeord og den default Linksys opsætningsside vises.

3.

Fra denne side kan du ændre og få adgang til netværksets adgangskoder, overvåge tid brugt online på hver enhed og endda indstille op dine trådløse forbindelser. Når du er færdig med at foretage ændringer, skal du klikke på knappen 'Gem' på Linksys-installationssiden. Dine indstillinger vil blive indstillet til dine præferencer på Linksys router. Nu kan du få adgang til din computer og tilslutning ved at gå ind på Linksys router setup-siden.

Tips og advarsler

  • Sørg for at skrive ned og gem eventuelle ændringer lav til din Linksys router eller hjemme computer indstillinger, hvis noget teknisk går galt.
  • Hvis du har flere computere på dit hjemmenetværk, har du sikkert en router installeret. En router er en enhed, der gør det muligt at overføre data mellem computere og netværk. En router giver også mulighed for flere forbindelser på samme netværk, såsom trådløse forbindelser eller flere pc'er i dit hjem. Hvis du har en Linksys-brandrouter, er der yderligere funktioner til at aktivere, der hjælper med at sikre browsere i dit hjem samt andre muligheder som f.eks. Indstilling af internet timere til hver af dine hjemmecomputere. Adgang til disse funktioner er en forholdsvis enkel opgave.