Sådan fejlfindes Mac til pc-fildeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd computeren fra et åbent netværk, som f.eks. WiFi eller et lokalnetværk. Tilslut et standard Ethernet-kabel til pc'en og tilslut den anden ende til Mac'en. Tænd begge computere og log ind med deres adminkonti.

2.

Åbn 'Systemindstillinger' på Mac-computeren, klik på 'Deling' og klik på feltet ved siden af 'Fildeling.' Klik på knappen 'Valg' i samme vindue og vælg feltet for at aktivere SMB-deling.

3.

Klik på knappen 'Start' på pc'ens skrivebord, vælg 'Kør', skriv din Macs IP-adresse og klik på 'OK'. Der skal åbnes et vindue, der viser den offentlige mappe på Mac'en. Træk de filer, du ønsker at dele i denne mappe på hver computer.

< p> 4.

Åbn et nyt Finder-vindue på Mac-computeren, klik på admin-brugernavnet, vælg mappen 'Offentlig' og vælg 'Få info' fra menuen 'Fil'. Kontrollér, at andre brugere har skriveadgang til denne mappe nederst på skærmen.

5.

Installer FTP-programmer på begge computere, hvis du skal overføre filer på tværs af netværket. Brug FTP til at starte en server på en computer og derefter tilslutte den anden maskine. Filerne deles via mappen 'Offentlig' på samme måde som med direkte Ethernet-forbindelser.

Tips og advarsler

  • Hvis Ethernet-kablet ikke tilslutter de to computere, skal du muligvis bruge et crossover kabel (et lignende kabel, men specielt designet til at forbinde to computere). Siden 2001 har Macs 'smart' Ethernet-stik, der automatisk konfigurerer sig til at bruge standard Ethernet-kabler til at forbinde to computere.
  • Hvis du ikke kender computerens IP-adresse, skal du klikke på 'Netværk' i 'Systemindstillinger.' Du kan muligvis vælge en IP-adresse, når du forbinder to computere med et Ethernet-kabel.
  • Der er nogle programmer, der automatiserer fildeling mellem pc og Mac-computere, f.eks. Move2Mac, men de er ikke gratis.
  • Altid adgangskodebeskyttet mappen 'Offentlig' for at begrænse uønsket adgang til dine data.
  • Mac til pc-fildeling kan konfigureres på flere forskellige måder afhængigt af dit netværk og sikkerhedskrav. Computer-til-computer fildeling er meget hurtigere end at sende filer via et netværk eller overføre dem ved hjælp af et eksternt drev. Fejlfinding hjælper dig med at overføre filer fra en computer til den anden, men det garanterer ikke, at filerne understøttes på begge operativsystemer.