Sådan konfigureres en SMTP-vært

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Internet Information Services Manager' for at åbne din IIS-serverkonsol.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'SMTP Email' for at åbne et konfigurationsvindue. Vælg leveringsmetode. Hvis denne server er en routingserver til en anden SMTP-server, skal du indtaste destinationen. Hvis denne server er hentet til e-mail-beskeder, f.eks. En Exchange-server, skal du vælge 'Gem e-mail i afhentningskatalog.'

3.

Klik på knappen 'Gennemse' og vælg en harddisk bibliotek til at gemme e-mail-beskeder. E-mail-meddelelser gemmes i en mappe, før de sendes til en ny server eller hentes af brugeren. Når du har valgt en mappe, skal du klikke på 'OK'.

4.

Klik på knappen 'Anvend'. Hvis du vil sikre, at SMTP-serveren virker, kan du åbne den mappe, hvor du indstiller meddelelseslagring i trin 3. Hver besked gemmes som en fil i mappen og slettes, når den er sendt til den næste serverplacering.

Simpel mailoverførselsprotokol (SMTP) er en lille applikation, der kører på e-mail og webservere for at 'springe' e-mail fra en server til en anden, indtil den når den tilsigtede modtager. SMTP i Windows er en del af Internet Information Services (IIS) software, som er inkluderet i Windows-operativsystemet. IIS er konfigureret med SMTP-indstillinger til at hente udgående e-mail-meddelelser og rute dem til en anden server. Denne server kan være en anden SMTP-computer eller den vigtigste e-mail-server, der er vært for e-mail-beskeder.