Sådan tilføjes en Linux-computer til et Windows-domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af Ubuntu Linux

1.

Åbn en terminalprompt og skriv følgende kommando for at installere pakken Lige så åben:sudo apt-get install ligeledes åben

2.

Skriv følgende kommando for at deltage i domænet:


< br /> sudo domainjoin-cli slutte sig til mycompany.com myuseridUdskift 'mycompany.com' med dit domænenavn og 'myuserid' med et brugernavn på administratorniveau. Du bliver bedt om at indtaste dit kodeord Når en gang er blevet godkendt, vil terminalen returnere en succesmeddelelse.De næste trin vil konfigurere dette domæne som standard, når du logger ind og er valgfrit; Hvis de ikke udføres, skal du angive et domænenavn, når du logger ind.

3.

Rediger lwiauthd.conf filen ved hjælp af et almindeligt tekstredigeringsprogram. For eksempel at redigere med emacs, skriv følgende:sudo emacs /etc/samba/lwiauthd.confTilføj følgende sætning til filen og gem den: winbind brug standard domæne = ja

4.

Indtast følgende kommando for at genstarte ligeledes åbne dæmoner:sudo /etc/init.d/likewise-open genstart

Brug af Fedora Linux

1.

< p> Åbn en terminalprompt og skriv følgende kommando for at redigere Samba-konfigurationen:sudo emacs /etc/samba/smb.confI stedet for emacs kan du også bruge din foretrukne tekstredigerer.

2.

Rediger smb.conf filen for at matche følgende linjer, ændrer 'COMPANY.COM' til navnet på dit domæne:[globalt]

realm = COMPANY.COM
< Sikkerhed = ADS

krypter adgangskoder = ja

3.

Gem filen og skriv følgende kommando for at indstille Kerberos-godkendelsesområdet: < br />


sudo kinit myuser@COMPANY.COMUdskift 'myuser@COMPANY.COM' med et gyldigt brugernavn og dit domænenavn.

4.

Skriv følgende kommando for at deltage i Windows-domænet:Netannoncer deltage -S windowsserver.company.com -U administrator\% kodeordUdskift 'windowsserver' med en gyldig Active Directory-server, 'company.com' med dit domænenavn, 'administrator' med dit brugernavn og 'adgangskode' med en gyldig adgangskode. Serveren er nu medlem af domænet.

Linux bruges ofte af it-administratorer til forskellige serverfunktioner. Det er vigtigt at være i stand til fuldt ud at integrere det i et eksisterende system, hvorfor de fleste distributioner omfatter værktøjer til at oprette forbindelse til Windows og Mac-netværk. Det betyder, at sikkerhedsstrukturen ikke skal replikeres på Linux-systemet og tillader det at udnytte den samme aktive domæneautentificering, som andre Windows-systemer bruger. Det er vigtigt at bruge et enkelt netværksbaseret autentificeringssystem til at reducere vedligeholdelsestiden og medføre færre sikkerhedsproblemer.