Sådan tilføjes en ekstern computer til et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Windows 'Start' på din lokale computer. Klik på 'Alle programmer', derefter 'Tilbehør' og klik derefter på 'Eksternt skrivebord.' Dette åbner et fjernadgangsvindue.

2.

Indtast navnet på den eksterne computer på dit netværk og klik på 'Connect'. Dette tilsluttes computerens skrivebord. Indtast dit brugernavn og adgangskode til computeren. Desktopbilledet åbnes i et terminalvindue på din lokale computer.

3.

Klik fjerncomputeren 's' Start '-knappen og højreklik på' Computer '. Vælg 'Egenskaber' for at åbne et systemkonfigurationsvindue. Klik på fanen 'Computer Name'.

4.

Klik på knappen 'Skift'. I det åbne vindue skal du vælge 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af' og indtaste navnet på det domæne, du vil deltage i. Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne.

5.

Indtast din administratoradgangskode i den åbne tekstboks. Dette er domæneadministratoradgangskoden, der gør det muligt for computere at deltage i Windows-domænet. Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne.

En fjerncomputer på dit netværk kræver domæneindstillinger til at deltage i domænet. Tilslutning til et domæne betyder, at fjerncomputeren er oprettet som medlem af Windows-netværket. Det gør det muligt for klientcomputeren at oprette forbindelse til netværksprintere, logge ind på netværket og dele filer med andre netværksbrugere. For at deltage i et fjernt skrivebord skal du bruge de fjerntliggende desktop-tjenester, som følger med Windows-operativsystemet.