Sådan tilslutter du en bærbar computer og computer ved hjælp af LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbind computere

1.

Tilslut din bærbare pc og stationære pc til LAN'et enten med et Ethernet-kabel eller trådløst, hvis LAN'et har en trådløs router. Til en kabelforbindelse skal du sætte et Ethernet-kabelstik i Ethernet-porten på den bærbare computer og et andet kabel i Ethernet-porten på den stationære pc. Sæt stikkene i den anden ende af kablerne ind i portene på routeren. For at oprette forbindelse trådløst i Windows 7 skal du åbne 'Opret forbindelse til et netværk' ved at højreklikke på netværksikonet i meddelelsesområdet nederst til højre på skrivebordet. Klik derefter på dit netværk i listen over tilgængelige trådløse netværk, og klik på 'Connect'. Bærbare computere er udstyret med trådløse adaptere, men bemærk at skrivebordet skal have et trådløst netværkskort eller en USB-adapter for at opdage og oprette forbindelse til et trådløst netværk.

2.

Giv hver computer du tilsluttede samme arbejdsgruppe. Klik på 'Start', gå til 'Kontrolpanel' og vælg 'System og sikkerhed.' Klik på 'Se navnet på denne computer' under 'System' -området. Klik på 'Skift indstillinger' under 'Computer navn, domæne og arbejdsgruppe indstillinger.' Klik på 'Skift' ved siden af ​​omdøbet denne computer option. Nær bunden, hvor det står 'medlem af', vælg 'Arbejdsgruppe' og indtast et navn i arbejdsgruppefeltet. Klik på 'OK' og sørg for, at navnet på arbejdsgruppen er det samme på begge computere.

3.

Del drev på hver computer. Åbn Windows Stifinder ved at højreklikke på 'Start' og vælge 'Åbn Windows Stifinder.' Højreklik på det drev, du vil dele, og vælg 'Egenskaber'. Vælg fanen 'Deling' og markér feltet for at dele drevet og klik på 'OK'. Du skal muligvis klikke på 'Avanceret deling' for at aktivere deling på nogle computere.

LAN står for lokalnetværk. LAN'er plejede hovedsagelig at blive brugt i kontorer og uddannelsesinstitutioner, men nu billige hjemmetrodere gør det muligt for hurtiginstallations-LAN'er i dit hjem. Et LAN giver dig mulighed for at dele computere og ressourcer. Tilslutning af en bærbar computer og andre computere med en router skaber det enkleste af LAN'er. Det er en hurtig proces, der er værd at tiden.