Sådan tilsluttes et USB-modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren.

2.

Slut USB-kablet til den rigtige port på modemet. Nogle modemer kan have en standard USB-slot, andre kan have en enhedsport, der er firkantet i stedet for flad.

3.

Slut USB-kablet til en USB-port på computeren, som kan udstyres med USB 2.0 og USB 1.1 porte. USB 2.0 giver mulighed for en hurtigere forbindelse og bør være den foretrukne løsning.

4.

Tilslut kabelmodemet til et stikkontakt. Vent til lysdisplayet for at indikere, at modemet er initialiseret.

5.

Genstart computeren. Det skal genkende den nye enhed. Følg anvisningerne i modemmanualen for installation af modemdriverne. Installationsvejen vil variere baseret på dit operativsystem, så sørg for at du læser det korrekte sæt af instruktioner.

6.

Ring til din lokale kabeludbyder for at anmode om TCP / IP-konfigurationsindstillinger, der er specifikke for din modeltype og operativsystem.

Tips og advarsler

  • Kobling af et kabelmodem fra strømkilden er normalt det første fejlfindingstrin For ethvert problem, så prøv at tilslutte modemet til et sted, der er let tilgængeligt.
  • Hvis du har brug for et længere USB-kabel, skal du sørge for at købe et kabel, der har det rigtige stik til modemet.
  • Tilslutning af et kabelmodem via USB giver flere fordele i forhold til alternativet til forbindelse via Ethernet eller trådløst. For eksempel kræver USB ikke installation af en ekstra enhed i arbejdsstationen; det kan tilsluttes direkte til en eksisterende port på computeren. Derudover har computere, der tilbyder USB 2.0-porte, kapacitet til at overføre data med en hastighed på 480 Mbps, hvilket er en stor forbedring i forhold til den traditionelle Ethernet-kortoverførselshastighed på 100 Mbps. USB-forbindelser har også en tendens til at være mere stabil end trådløs og oplever færre signalfald.