Sådan tilsluttes netværkskabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find de sølv, gevindede, cirkulære koaksiale indgange på de to enheder, du vil forbinde via koaksialkabel. Typisk vil du forbinde et internetmodem til en coaxial internetstik i din væg. Skru hver ende af kablet på indgangen, og hver enhed skal være korrekt tilsluttet.

2.

Find de små, firkantede Ethernet-indgange på de to enheder, du vil tilslutte. Hvis din computer har mere end en, betyder det ikke, hvilken en du bruger. Typisk vil en enhed som et internetmodem kun have en Ethernet-indgang på sin sag.

3.

p> Indsæt den ene ende af Ethernet-kablet i den første enhed, indtil du hører et 'klik'. Dette 'klik' angiver, at enheden er fastgjort på plads. Slut den anden ende til den anden enhed, indtil du hører det samme 'klik. 'Begge enheder er nu forbundet via Ethernet-netværkskabler.

Der er to typer kabler, der er involveret i en typisk internetnetværksopsætning. Den ene er et Ethernet-kabel. Den anden er et koaksialkabel. Et koaksialkabel bruges til at forbinde en enhed som et modem til internettet. Ethernet-kabler bruges til at forbinde en computer til modemmet, modemmet til en router eller en computer til en anden computer. Begge kabler forbinder deres respektive enheder på en meget ligetil måde.