Traceroute Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Anvendelse

På Unix-baserede systemer bruges Traceroute-kommandoen som følger:Traceroute u0026 lt; værtnavn u0026 gt;hvor u0026 lt; værtsnavn u0026 gt; er computerens navn eller IP-adresse i den anden ende af den testede vej.
På en Windows-maskine er Traceroute-kommandoen implementeret af 'spor' -opkaldet :Tracert u0026 lt; værtnavn u0026 gt;hvor igen, u0026 lt; værtsnavn u0026 gt; er navnet eller IP-adressen til computeren i den anden ende af den testede vej.

Information returneret

Traceroute returnerer nyttig information, der beskriver vejen taget af en given datapakke sendt over internettet. Den indeholder en linje for hver mellemliggende computer, der er nået, dokumenterer navnet på den pågældende computer, dens internetprotokol (IP) adresse og den svarstid, der er taget for at komme til det pågældende trin i stien.

Brug af Traceroute-oplysninger

Traceroute s output kan bruges til fejlfinding af den præcise placering af en fejl i en netværksforbindelse. En computers anmodning vil typisk passere gennem flere andre maskiner, før den er opfyldt af signalets mål, og enhver maskine på den pågældende sti kører mere Langsomt end resten vil få signalet til at tage længere tid end forventet at vende tilbage (dette kaldes 'lag'). Et netværkst supportteam kan mere effektivt målrette deres fejlfindingsindsats ved at analysere Traceroutes output. Traceroute er et netværk debugging værktøj til Unix, Linux og Windows systemer. Det stammede fra PING-værktøjet skrevet af Mike Muuss og bruges til at vise oplysninger om forbindelsesruten mellem to computere via et netværk.