Adgang nægtet i Vista Print til XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menupunktet 'Start' i Windows XP. Klik på 'Printere' for at se de printere, der er installeret på din computer. Højreklik på den printer, du deler på netværket, og vælg 'Egenskaber'.

2.

Klik på fanen 'Sikkerhed'. Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje Vista-brugeren til printerens tilladelser. Indtast navnet på brugeren i tekstboksen i det åbne vindue og klik på 'Check Name'. Dette verificerer, at brugernavnet findes på computerens netværksindstillinger.

3.

Kontroller 'Tillad' for at give brugeren mulighed for at udskrive til printeren, og klik på 'OK' for at gemme indstillingerne. Klik på 'OK' igen for at gemme tilladelsesindstillingerne. Vista-brugeren har nu tilladelser til at udskrive til XP-printeren.

Du kan tildele tilladelser for hver bruger på netværket, når du opretter en delt printer i Windows XP. Hvis du ikke giver adgang til en bruger, modtager brugeren meddelelsen 'Access Denied', mens du forsøger at udskrive til enheden. For at afhjælpe dette problem føjer du brugeren til printerens tilladelsesindstillinger. Dette opnås i de delte printerindstillinger på Windows XP-computeren.