Hvad er Cold Cloning?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

I informationsteknologi refererer termen 'cold cloning' til processen med sikkerhedskopiering af et drev, server eller netværkssystem, der i øjeblikket ikke er i drift til en backupserver eller mediearkiv. Udtrykket er afledt af systemets fysiske tilstand, hvor komponenterne ikke fungerer i øjeblikket og derfor er kolde. Dette er i modsætning til varm kloning, som er en sikkerhedskopi af en server eller et system, der stadig er i drift på backuptidspunktet.

Forskelle mellem varm og kold kloning

Da kold kloning finder sted, når hele systemet eller serverkomponenter er deaktiveret, er de oplysninger, der sikkerhedskopieres, i en statisk tilstand. Der er ingen mulighed for, at systemet vil ændre sig under kloningsprocessen, hvilket betyder, at al information på serveren vil blive sikkerhedskopieret med 100 procent nøjagtighed. På den anden side er en backupproces i forbindelse med hot kloning blot en af ​​mange processer, der kører på serveren på sikkerhedskopieringstidspunktet. Derfor skal der træffes forholdsregler for at sikre, at integriteten af ​​de sikkerhedskopierede data forbliver intakt, da alle filer, der er i brug, når en varm kloningsprocedure begynder, ikke sikkerhedskopieres korrekt.

Sådan bruges varmt og kaldt kloning

Programmer, der opretter en varm klon af dit system, køres, mens systemets operativsystem og applikationer også kører. Hot kloner er typisk planlagt dagligt eller ugentligt afhængigt af vigtigheden af ​​at fange alle ændringer i information. klonprogrammet aktiveres periodisk af operativsystemet på et bestemt tidspunkt, hvilket skal svare til tiden i den periode, hvor systemet er i minimal brug. På den anden side hånd, kold kloning kræver en fysisk indgriben fra en systemadministrator. Serveren skal slukkes og genstartes ved hjælp af en ISO Boot Disk. Den kolde kloningsproces køres derefter, mens computeren styres af Boot Disk's utilities, i modsætning til til computerens operativsystem tem. Når sikkerhedskopien er færdig, kan computeren genstartes og genoprettes til normal funktionalitet.

Hvornår skal du bruge Cold Cloning

Hvis din virksomhed har råd til at gå uden din server i et par timer, så er kold kloning mindre risikabelt mulighed end varm kloning. Da dit operativsystem er lukket ned, er der ingen chance for at nogen filer vil blive ændret under kloningsprocessen, og du kan derfor være sikker på, at din backup vil være helt korrekt. Kold kloning er særlig kritisk, hvis du har en dynamisk samarbejdsserver, som f.eks. En databaseserver eller en e-mail-server.

Når man bruger Hot Cloning

Der er visse datasystemer, der ikke kan opleve nogen betydelig nedetid , såsom sundhedsinformationssystemer. I dette tilfælde kan hot kloning være en attraktiv mulighed, afhængigt af typen af ​​oplysninger, der er gemt på din server. Hvis din server indeholder relativt statisk indhold som websitainformation, udskriftsoplysninger, DNS-oplysninger eller applikationer så vil en varm klon nok være tilstrækkelig. Hot kloning applikationer tendens til at være billigere end kold kloning applikationer, så du kan ønske at bruge denne indstilling, hvis du har statiske data, selvom du har råd til en vis mængde nedetid i systemet. Enhver virksomhed, der lagrer vigtige oplysninger om computerservere, bør være opmærksom på vigtigheden af ​​at gemme en sikkerhedskopi eller en klon af alle lagrede oplysninger. Vedligeholdelse af nøjagtige kloner på dine servere er kritisk, hvis din hardware bliver beskadiget, eller dit system rammes af en destruktiv virus. Kold og varm kloning er to typer backupprocesser, som du kan vælge imellem. Hver har sine fordele og ulemper, så du bør nøje overveje dit budget og den type information, du gemmer, før du vælger din backupmetode.