Hvad er NTP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

For at computerprogrammer skal fungere korrekt, er det ofte meget vigtigt, at klokkeslættet og datoen på pc'er og servere er helt korrekt. For eksempel er det meget vigtigt, at databaseopdateringer sker i den rigtige rækkefølge, og at e-mail-meddelelser er stemplet med den rigtige dato og tid.Network Time Protocol (NTP)

Metode

Organisationer konfigurerer ofte deres systemer til at bruge eksterne NTP-servere til at synkronisere tid og dato på deres systemer. Individuelle computere i organisationen synkroniserer derefter deres tid, når de logger på virksomhedens servere.

Kilder

Mange virksomheder, herunder Microsoft, driver deres egne offentligt tilgængelige NTP-servere. Kunder kan derefter oprette forbindelse til disse servere for at synkronisere deres dato og tid.Der er mange lister over brugbare NTP-servere, der er tilgængelige på internettet. NTP står for 'Network Time Protocol.' Det er en almindeligt anvendt netværksprotokol, der gør det muligt at sikre, at serveren og computerklokke er korrekt synkroniseret.