Hvad er forskellen mellem en nat- og proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

NAT-funktion

'Noder' på et lokalt lokalnetværk (LAN) har en netværks-IP-adresse. Denne adresse er kun meningsfuld inden for LAN. Trafikken mellem LAN og internettet skal læses og svar, der kommer tilbage, skal rettes til destinationen i netværket. Denne oversættelse af adresser udføres af en Network Address Translator.

Funktioner

NAT øger tilgængeligheden af ​​adresser på internettet. Domænet Internet Protocol adressen distribueres ikke jævnt. Nogle lande, som Rusland, har ikke nok adresser. For at øge antallet af tilgængelige adresser bruger myndighederne i Rusland NAT i stor skala. NAT bruges derfor ikke kun til private netværk.

Proxyserver

NAT udføres på en computer, der f.eks. Er en gateway mellem to netværk mellem et privat netværk og internettet. Computeren, hvorpå NAT udføres, er en proxyserver. Det kan udføre andre proxy-tjenester såsom indholdsfiltrering, mens det omadresserer datapakker. 'NAT' står for 'Network Address Translation' eller 'Network Address Translator'. En proxyserver er en computer, der udfører tjenester på vegne af en anden computer. Den anden computer kunne være en klient eller en server. En klient er computeren eller et program, der stammer fra en anmodning om en tjeneste. En server er den computer eller et program, der leverer en tjeneste.