Hvad er proxy-tilstand?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En gateway overfører trafik fra et netværk til internettet. Softwaren, der opnår denne rolle, kan indstilles til enten at oversætte netværksadresser eller fuldstændig ompakke datapakkerne. I sidstnævnte eksempel vil gatewayen operere i proxy-tilstand.

Funktioner

Proxies bruges i mange forskellige applikationer. Et eksempel er et e-mail-system. Proxyen kan bruges til at filtrere indgående e-mail, læse indholdet og blokere dem, der indeholder et søgeord eller karakteristik. Alternativt kan denne funktion udføres af postklienten, som er modtagersoftwaren til e-mailen. Hvis filtrering udføres af en proxy, kan e-mail-systemet siges at operere i proxy-tilstand.

Egenskaber

Generelt kan ethvert system skiftes til proxy-tilstand ved at fjerne en del af dets funktionalitet til en separat computer . Routere og gateways opererer i proxy-tilstand, når de læser pakker for at vise deres egen adresse i stedet for adressen på den faktiske kilde til pakken. Proxy-tilstand er, når en netværksenhed ændres til at handle på vegne af andre enheder. En 'proxy' står for en anden person. I netværk erstatter den sig til et andet kommunikationsendemål. Proxy-tilstand angiver, at en enhed, der har andre funktioner, kan ændres til at betjene proxy-tjenester.