Roles af en Remote Access Manager

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Fjernadgang til skrivebordet gør det muligt for en ekstern bruger at få adgang til og styre en fjern computer via internettet eller gennem et firmas netværk. Brugeren kan derefter interagere med computeren som om han faktisk sad foran den. Denne form for fjernadgang har en række anvendelser, herunder it-support og fejlfinding samt fjernundervisning. En fjernadgangsadministrator (RAM) er en skrivebordsadgangspakke, der spiller en rolle i håndteringen af ​​denne slags fjernadgang til computeren.

Sikkerhedsproblemer

En RAM spiller en rolle for at gøre fjernadgang sikrere. RAM'er har servere, der leverer en webbaseret grænseflade til centraliseret styring af alle fjernadgangstilslutninger på tværs af et privat computernetværk. Et firma kan således oprette en netværkssikkerhedspolitik, der ikke gør det 't kræver justering for hver eksternt tilgængelige computer. Virksomheden kan også gøre sine computere tilgængelige for autoriserede fjernbrugere uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Tilgængelighed

Uden brug af et RAM er implementeringer af fjernadgang ikke let tilgængelige for brugere, der har et visuelt handicap. Organisationer har normalt brug for et skærmlæserlicens for at give adgang til sådanne brugere. Brug af et RAM tager sig af dette problem. Ved hjælp af et RAM-kort kan en visuelt handicappet it-supportperson tilbyde fjernunderstøttelse til en virksomhedens medarbejder, uden at understøttende personens nedsættelse påvirker medarbejderen på nogen måde.

Shared Sessions

Et RAM kan hjælpe med at lette deling sessioner. Uden brug af RAM, tillader nogle fjernadgangsimplementeringer ikke en slutbruger og en it-supportperson at dele den samme Windows-session. I stedet har fjernadgangsapplikationen tendens til at skabe en ny Windows-session for it-personen. Af disse implementeringer forhindrer endbrugeren endog at bruge computeren, mens IT-supportpersonen er tilsluttet. RAM'en tager sig af dette problem, hvilket muliggør fjernundervisning og fjernundervisning samt it-support.