Sådan Crimp RJ-45-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klargør kabel

1.

Skær dit Cat-5-kabel til ønsket længde med trådskæringsværktøjet.

2.

Fjern en halv tomme af kabelens ydermuffe fra begge ender med trådskæringsværktøjet. Gør dette omhyggeligt for ikke at beskadige nogen af ​​ledningerne indeni.

3.

Trim en ikke-ledende kerne, der strækker sig ud over den ydre kabelbøsning. Denne kerne giver fysisk styrke til kablet. Det ser normalt ud som tynde hvide hår.

Monter kabel

1.

Spred de otte interne trådstrenger ud i en ventilatorform på begge ender af kablet.

2.

Sorter ledningerne i den rigtige rækkefølge for dit kabel. De er farvekodet for at hjælpe dig med at identificere dem.Hvis du laver et Ethernet-patchkabel til at gå fra en computer til et netværk hub eller router, rækkefølgen af ​​ledningerne i begge ender af kablet skal være hvid med grøn stribe, grøn, hvid med orange stripe, blå, hvid med blå stribe, orange, hvid med brun stribe og bro wn.Et crossover-kabel, der bruges til at forbinde to computere direkte eller to netværkshubber, har en anden ledningsordre i den ene ende. Den første ende skal være den samme som Ethernet-patchkablet. Den anden ende skal være hvid med orange stribe, orange, hvid med grøn stribe, blå, hvid med blå stribe, grøn, hvid med brun stribe og brun.

3 De pladede ledninger tages forsigtigt ind i en RJ-45-stik. Hold stikket med klemmen nede, så ledningsordren er korrekt. Ledningerne skal glide ind i de otte spor langs metallederstrimlen inde i stikket.

4.

Sæt stikket i krympeværktøjet. Juster kabels position i stikket, så kabelets yderste plastmuffe bare næppe kommer ind på RJ-45-stikket. Lad ikke interne ledninger være udsat for udgangen af ​​RJ-45-stikket.

p> 5.

Klem værktøjets håndtag med en stærk klemme for at fastgøre Cat-5-kablet i stikket. Gentag trin 3-5 for kabelens andet stik.

Tips og advarsler

  • Test dit nye kabel ved at bruge det til midlertidigt at udskifte et lignende kabel på en forbindelse der virker.
  • Bøj ikke Ethernet-kablet for kraftigt. Den indvendige vridning af ledningerne er afgørende for, at kablet kan fungere.
  • Ved at lave dine egne Ethernet-kabler ved at krympe RJ-45-stik, kan du klippe kablerne til den nøjagtige længde, du har brug for. For at lave et Ethernet-kabel skal du bruge kategori 5-kabel og to RJ-45-stik. Cat-5-kablet har fire par snoet ledninger, selvom forbindelsen kun bruger to par. Korrekt ledningsordre er afgørende for, at Ethernet-patchkablet fungerer korrekt.