Sådan kører Fiber Optic Cable

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål afstanden, som du vil lægge fiberoptisk kabel på.

2.

Træk kablet ud af spindlen. Hvis du har brug for at køre en masse ledninger, skal du lægge det ud i en otte figur for at undgå vridning.

3.

Skær ledningen til den længde, du har brug for. Strip de ydre belægninger med en kniv; der skal være to lag. Når du lægger ledningen, skal du være opmærksom på den minimale bøjningsradius.

4.

Når du lægger ledningen, skal du være opmærksom på den minimale bøjningsradius. Fiberoptisk kabel kan ikke bøje mere end et bestemt beløb. Se efter en specifikation, der er trykt langs ledningen. Der er forskellige typer af kabel, og hver har en anden bøjningsradius.

Tips og advarsler

  • Hvis du skal tilslutte ledninger, kan du gøre det ved at bruge fusion splicer. Spliceren skal have retninger med den. Hvis det ikke gør det, fungerer det ved at smelte glas / plastikdelen af ​​ledningen og smelte den.
  • Fiberoptisk kabel er stort set glas omgivet af en beskyttende belægning. Lyset sendes derefter ned i ledningen og hopper langs glasets inderside. Dette muliggør en større overførsel af information end kobberledning. Fordi kablerne er lavet af glas, kan de knække og bryde meget let, hvilket betyder at de skal håndteres med omhu. Sprængt eller ødelagt kabel kan ikke sende signaler.