Sådan markedsføres en Windows 2000-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2000 og vælg 'Kør'. Indtast 'dcpromo' i tekstboksen og klik på 'OK'. Dette åbner forfremmelsesguiden til din computer.

2.

Klik på 'Domain Controller for New Domain' og klik på 'OK'. Vælg 'Opret et nyt domænetræ', som skaber Active Directory-ressourcer, når du fremmer computeren. Klik på 'Opret en ny skov af domæne træer' og klik på 'Næste'.

3.

Klik på 'Opret et nyt domænenavn' og indtast det lokale netværks domæne. kan være et hvilket som helst genkendeligt domæne for netværket, men mange administratorer opretter et navn, der matcher firmanavnet. Klik på 'Næste'.

4.

Indtast en placering for den gemte Active Directory filer. Du kan også bruge standardværdien angivet af guiden. Klik på 'Næste'. Klik på 'Ja, installer og konfigurer DNS på denne computer (anbefales).' Guiden registrerer DNS-indstillingerne på computeren.

< p> 5.

Klik på 'Udfør' på oversigtsskærmen. Det kan tage flere minutter for computeren at oprette Active Directory-træet og gemme filerne på serverens harddisk.

En domænecontroller er en central server, der styrer alle aspekter af Windows-netværket, herunder brugerrettigheder, computere og andre enheder. Du fremmer en Windows 2000-server for at oprette en domænecontroller ud af servercomputeren. Dette er en proces, der tilføjer en mappe 'træ' til computeren. Active Directory-træet er den struktur, der bruges til at redigere og få vist dine netværksressourcer.