Sådan opgraderes en stationær computer til et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ekstern

1.

Hent en USB trådløs adapter. De mest almindelige mærker er Linksys, Netgear, D-Link og Belkin.

2.

Kør softwaren, der følger med adapteren. Det er vigtigt at køre softwaren, før du tilslutter adapteren til computeren.

3.

Slut adapteren til computeren. Enhver ledig USB-port vil fungere. Afhængigt af placeringen af ​​din trådløse infrastruktur kan du tilslutte USB-adapteren til forsiden af ​​computeren, hvilket giver et bedre signal.

4.

Konfigurer de trådløse indstillinger. Dette inkluderer SSID for den trådløse infrastruktur samt det trådløse netværkskodeord (hvis det er tilfældet).

Intern

1.

Hent et internt trådløst kort . Disse har enten en PCI eller PCI-E interface og stikket ind i en åben slot inde i computeren. Dette har den fordel at være mere fysisk sikker og giver et stærkere signal på grund af en større antenne. Fælles mærker er Linksys, Netgear, D-Link og Belkin.

2.

Kør softwaren, der følger med adapteren. Det er vigtigt at køre softwaren, inden du installerer adapteren inde i computeren.

3.

Sluk for computeren og installer adapteren inde i computeren. Enhver åben slot vil fungere.

4.

Tænd for computeren, og lad Windows detektere og installere den nye trådløse adapter.

5.

Konfigurer de trådløse indstillinger. Dette inkluderer SSID for den trådløse infrastruktur samt det trådløse netværkskodeord (hvis det er tilfældet).

Tips og advarsler

  • Hvis kun en midlertidig trådløs tilslutning er påkrævet, skal der bruges en ekstern USB-trådløs adapter.
  • Hvis der ønskes en permanent trådløs forbindelse, anbefales det at bruge et internt trådløst kort.
  • Sørg for, at computeren er helt slukket og netledningen fjernes, når du installerer det interne trådløse kort inde i din computer.
  • Konvertering af en stationær computer fra kablet til trådløs giver computeren frihed til at blive flyttet overalt inden for rækkevidden af ​​det trådløse signal. Computeren skal ikke længere sidde tæt på et Ethernet-kabel. Dette er meget nyttigt, når den ønskede placering af computeren ikke har adgang til et Ethernet-kabel eller -stik. Der er to metoder til at tilføje trådløse funktioner til en stationær computer: intern og ekstern. Eksterne er det nemmeste, men intern er mere sikker og giver generelt et stærkere signal.