Sådan opretter du delte printere på Windows 2000 Professional

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2000 og klik på 'Indstillinger'. Klik på ikonet 'Kontrolpanel' og dobbeltklik derefter på ikonet 'Printere' for at åbne et billede af installerede printere.

2.

Højreklik på den printer, du vil dele og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue. Som standard er valgmuligheden 'Del denne printer' ikke valgt.

3.

Klik på 'Del denne printer' og indtast et navn til den delte printer. Navnet du indtaster er, hvad netværksbrugere ser, når de søger på deres computere til en liste over delte printere.

4.

Klik på 'OK' for at gemme ændringerne og lukke delingskonfigurationen vindue. Printeren deles, og du kan udskrive til den fra enhver computer på netværket.

Windows 2000 er et operativsystem installeret på nogle ældre computere. Selvom det er langt fra nuværende, er det i stand til mange aktiviteter, der er tilgængelige med dagens Windows-operativsystemer, herunder printerdeling. Operativsystemet giver dig mulighed for at dele enhver printer, der er installeret på Windows 2000 Professional-operativsystemet. Dette er gavnligt, hvis flere brugere kræver adgang til en printer.