Sådan opsættes Remote Desktop Access

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Microsoft-fjernskrivebord

1.

Aktivér fjernskrivebord. Microsoft Windows har fjernbetjeningssoftware indbygget i operativsystemet, men deaktiveres som standard af sikkerhedsmæssige årsager. For at aktivere det skal du højreklikke på 'Computer' og vælge 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Fjern'. For Windows XP skal du klikke på afkrydsningen ud for 'Tillad brugere at forbinde' og vælge de brugere, du ønsker adgang til. For Windows Vista og 7 skal du klikke på fanen 'Avanceret' og klikke på afkrydsningen ud for 'Tillad denne computer ...'

2.

Find computerens IP-adresse du har bare aktiveret. Tryk på Windows-logotasten og 'R' på samme tid. Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv ned IPv4-adressen.

3.

Opret forbindelse til den eksterne computer. Fra den anden computer skal du køre programmet 'Eksternt skrivebordstilslutning' og indtaste IP-adressen fra trin 2. Ved tilslutning spørger programmet om brugerens brugernavn og adgangskode til den eksterne computer. Efter verifikation er den eksterne computer tilgængelig.

LogMeIn

1.

Opret en LogMeIn-konto (se Ressourcer.) Mens LogMeIn tilbyder betalte tjenester, der måtte være passer til din situation, har de også en gratis fjernbetjening til skrivebordet til rådighed.

2.

Log ind på din LogMeIn-konto fra den computer, du ønsker at styre eksternt, og klik på 'Tilføj dette Computer. '

3.

Log ind på din LogMeIn-konto fra den anden computer. Klik på den grønne 'Fjernbetjening' -knap under navnet på den computer, du tilføjede i det foregående trin. Dette giver fuld adgang til den eksterne computer.

ShowMyPC

1.

Download ShowMyPC (se Ressourcer.)

2. < / p>

Dobbeltklik på filen, der blev downloadet i trin 1.

3.

Klik på 'Vis min pc til fjernbrugere' og skriv ned den angivne numeriske kode. < /p>

4.

Koble til den eksterne computer. Gentag trin 1 og 2 fra den anden computer. Klik på knappen 'View Remote PC' og indtast den numeriske kode fra trin 3. Dette giver fuld adgang til den eksterne computer, indtil sessionen er lukket af den eksterne bruger.

Tips og advarsler

  • Microsofts indbyggede Remote Desktop fungerer bedst for lokale netværk.
  • LogMeIn fungerer bedst til personer, der har brug for at styre flere computere over internettet. Fordelen ved LogMeIn er at det holder styr på alle computere under din konto, selvom deres IP-adresser ændrer sig, eller hvis de ligger bag en firewall.
  • ShowMyPC fungerer bedst for personer, der kun har brug for midlertidige fjernbordsforbindelser. Hver gang ShowMyPC køres, genereres en anden kode.
  • Konfiguration af indstillingerne for fjernskrivebord under Microsoft Windows giver dig adgang til en anden computer, som om du var fysisk foran den. Remote Desktop fungerer ved at sende tastetrykkene og musens bevægelser på den computer, du arbejder på, til den eksternt tilsluttede computer, uanset hvor den er. Ved at bruge et Remote Desktop-program har du evnen til at være mobil, mens du stadig har fuld adgang til en stationær computer.