Sådan opsættes Wi-Fi-forbindelse derhjemme med Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse router til en stikkontakt. Routeren udfører selvdiagnose. Når dette er færdigt, er routeren klar til brug.

2.

Tilslut bredbåndsmodemmet direkte til WAN-porten på den trådløse router. Efter et øjeblik skal forbindelsen synkroniseres. LED-lysene på routeren indikerer en normal forbindelse på dette tidspunkt.

3.

Installer en trådløs adapter i hver computer, der kræver en. For en intern adapter på en stationær computer skal du fjerne sideskærmpanelet, indsætte adapteren i en ledig PCI-stik og derefter lukke sagen igen. For alle andre adaptertyper skal du blot sætte adapteren i den korrekte USB-port eller kortspor.

4.

Åbn router konfigurationssiden fra en webbrowser. Kontroller routers håndbog for at bekræfte adressen for at få adgang til konfigurationssiden. Normalt vil det være i et format der ligner '192.168.1.1.'

5.

Skift navn på det trådløse netværk, anvender et kodeord til trådløs sikkerhed og gem den nye konfiguration. Hvis du bruger en DSL-forbindelse, skal du indtaste brugernavnet og adgangskoden til DSL-forbindelsen i PPPoE-felterne. DSL-udbyderen har leveret dette brugernavn og adgangskode, når du oprettet din konto.

6.

Start hver computer individuelt. Dobbeltklik på ikonet for det trådløse netværk på proceslinjen, vælg netværket fra listen og indtast det nyoprettede kodeord. Dækkerne har nu adgang til det trådløse netværk.

Med introduktionen af ​​Windows Vista har Microsoft øget letforbindelsen via et Wi-Fi-netværk. Sammenlignet med tidligere versioner af Windows er Vista langt mere brugervenligt og understøtter et større udvalg af trådløse teknologier. Kombineret med et større udvalg af trådløst netværk og mere overkommelige priser, bør forbedringerne til Vista være nok til at overbevise selv den mest konservative forbruger om at oprette et trådløst hjemmenetværk.