Sådan repareres Windows XP ved hjælp af en anden computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at værtscomputeren kører Windows XP Professional, da Windows XP Home ikke understøtter Fjernskrivebord. Fjerncomputeren skal køre Windows 95 eller nyere.

2.

Log ind som administrator på værtscomputeren.

3.

Klik på 'Start' menuen. Vælg 'Kontrolpanel' fra højre side af menuen. Vælg indstillingen 'Ydelse og vedligeholdelse'.

4.

Vælg 'System', der findes nederst på skærmen. Vælg fanen 'Fjern', og klik på feltet, der er mærket 'Tillad brugere at oprette forbindelse til denne computer.' Vælg 'OK'.

5.

Vælg 'Firewall' i menuen 'Kontrolpanel'. Vælg 'Windows Firewall' nederst på skærmen. Bekræft, at 'Ikke tillad undtagelser' ikke er markeret. Vælg fanen Undtagelser og klik på feltet 'Fjernbordsskærm'. Klik på 'OK'.

6.

Vælg 'Ydelse og vedligeholdelse' på skærmbilledet 'Kontrolpanel'. Vælg 'System' og klik på fanen 'Computer Name'. Dette vil være det navn, du bruger til at oprette forbindelse til denne pc eksternt.

7.

Klik på 'Start' menuen på den computer, du vil bruge til at oprette forbindelse til værten. Vælg 'Alle programmer' nederst i menuen, og vælg 'Tilbehør' i menuen, som vises. Vælg 'Kommunikation' og derefter 'Tilslutning til eksternt skrivebord.'

8.

Indtast navnet på værtscomputeren i feltet 'Computer:'. Vælg 'Connect. '

9. Indtast brugernavn, adgangskode og domæne for værtscomputeren. Vælg' OK '.

Der kan være en tid, hvor du skal reparere en computer, men kan ikke få adgang til den personligt. Microsoft har inkluderet en funktion, der er mærket Remote Desktop, som giver dig adgang til og reparerer en pc uden at være der selv. Ved at konfigurere værtscomputeren til at tillade fjernforbindelser, vil du kunne få adgang til og rette det uanset hvor du er.