Opsætning af højhastighedsnetværksnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk computeren, der kræver en netværksadapter installeret. Til stationære computere med interne adaptere skal du åbne siden af ​​computerhuset, indsætte netværksadapteren i en tom PCI-stik og derefter lukke sagen. For alle adaptertyper skal du indsætte netværksadapteren i USB-porten eller kortholderen efter behov.

2.

Tilslut den trådløse router til en ledig stikkontakt. Vent til selvtesten at fuldføre. LED-lysene skal stabilisere sig, og routeren er klar til brug.

3.

Tilslut Ethernet-kablet fra bredbåndsmodemet til WAN-porten på den trådløse router. Tilslut midlertidigt det Ethernet-kabel, der fulgte med routeren, til en LAN-port på routeren og derefter til en af ​​computerne.

4.

Åbn routers konfigurationsside fra web-browseren. Routers hurtigstartguide giver adressen, men den skal ligne et format svarende til '192.168.1.1'.

5.

Konfigurer netværksindstillingerne på routeren. Opret et navn til netværket, tilføj en trådløs adgangskode og gem indstillingerne. Hvis din bredbåndsforbindelse er DSL, skal du også tilføje det PPPoE brugernavn og adgangskode, som din DSL-udbyder gav dig.

6.

Tilslut Ethernet-kabler fra routers LAN-porte til alle computere der kræver en kablet forbindelse.

7.

Start hver computer individuelt. Kablede computere skal tilsluttes straks til netværket. Trådløse computere registrerer netværkets tilstedeværelse. Klik på ikonet for trådløst netværk i proceslinjen, indtast adgangskoden, der er oprettet tidligere, og klik på 'OK' for at anvende indstillingerne. Netværket skal nu være tilgængeligt for computere.

Med mange husstande, der ejer mere end en computer, er det ofte fornuftigt at oprette et højhastighedscenter for at dele internetforbindelser, printere og filer på tværs af de forskellige computere. Netværksudstyr er mere overkommeligt end nogensinde, og muligheder som Gigabit og trådløs tilbyder fleksibilitet og valg. Microsofts forbedringer i Windows-netværk i de senere år har også sænket barrieren for at oprette dit eget højhastighedsnetværk.