Sådan aktiveres en FTP-tjeneste på Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Aktiver FTP-tjenesten i Fedora Linux

1.

Kør kommandoen 'sudo yum install -y vsftpd' på terminalskærmen. Dette installerer pakken Very Secure FTP Daemon (vsftpd), der er nødvendig for at aktivere FTP-tjenesten.

2.

Start X Windows. Kør 'system-config-firewall' og indtast din root password, hvis den beder dig om en. Aktivér FTP-tjenesten. Klik på 'Apply' knappen og bekræft. Indtast derefter din rodadgangskode igen, hvis du bliver bedt om at gøre det.

3.

Kør 'serviceconf' for at hente Service Configuration-værktøjet. Klik på 'vsftpd' og klik på 'Aktiver'. Indtast din rodadgangskode, hvis du bliver bedt om at gøre det. Klik på 'start' for at afslutte aktivering af FTP-serveren. Alternativt skal du skrive 'sudo service vsftpd restart' på terminalskærmen.

Aktiver FTP-tjenesten i Ubuntu Linux

1.

Åbn en terminalskærm og kør 'sudo apt-get install vsftpd' kommandoen. Indtast dit kodeord, hvis du bliver bedt om det.

2.

Start X Windows. Åbn en terminal og kør så 'sudo gedit /etc/vsftpd.conf' for at hente tekstredigeringsprogrammet og konfigurationsfilen Very Secure Ftp Daemon. Find linjen med 'anonymous\_enable' og skift 'NO' til 'YES.' Gem filen og luk tekstredigeringsprogrammet.

3.

Skriv 'sudo service vsftpd genstart' for at aktivere FTP-serveren.

Aktiver FTP Service i Slackware Linux

1.

Log ind som root. Skriv '/ usr / sbin / slackpkg installere vsftpd.'

2.

Kør 'vi /etc/inetd.conf.' Find linjen, der har 'vsftp', og fjern markeringen af ​​pund (#) i begyndelsen af ​​den linje. Alternativt kan du i X Windows køre 'gedit /etc/inetd.conf' som root, find vsftpd-indtastningen og fjerne marken pund (#) i starten af ​​den pågældende linje.

3.

Kør kommandoen '/etc/rc.d/rc.inetd genstart' i terminalvinduet.

Tips og advarsler

  • Test din FTP-server ved at køre kommandoen 'ftp localhost' for at se om det kører.
  • Log ind som 'anonym' og indtast en hvilken som helst e-mail-adresse for at teste den anonyme loginfunktion.
  • FTP eller File Transfer Protocol, begyndte som RFC 114 i april 1971 og udviklede sig til RFC 959 i oktober 1995. FTP gør det nemt at overføre filer fra en computer til en anden via internettet. FTP-servere bruges typisk som repositorier til tilfældige brugere over hele verden for at downloade arkiveret software eller dokumenter på forespørgsel. Private FTP-servere findes også, men tillader ikke anonyme login af tilfældige brugere. Enhver af ovenstående kan nemt aktiveres på Linux.