Sådan bypasses trådløs sikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern Ethernet-forbindelsen mellem dit trådløse modem og dit kabelmodem.

2.

Find resetknappen til din router; Den har generelt form af en tynd cirkelformet recess i din router. Vær sikker på at den findes på alle routere (ellers ville der ikke være nogen måde at oprette forbindelse til en router, hvis adgangskoder blev tabt). Hvis du ikke kan finde det, skal du kontakte routerens dokumentation. Hvis du ikke har den fysiske dokumentation, skal du søge efter den på routerproducentens hjemmeside.

3.

Brug en sikkerhedsnål til at trykke på nulstillingsknappen. Hold den på plads i 15 sekunder.

4.

Fjern din router fra strøm i 30 sekunder, og udskift derefter strømmen.

5.

Tilslut Ethernet-kablet mellem din kabelmodem og din trådløse router.

6.

Slut et Ethernet-kabel mellem din trådløse router og din computer.

7.

Kontroller din routerdokumentation for IP'en til din routerens konfigurationsside, og kontroller også standard loginoplysninger.

8.

p> Tilslut til routerens konfigurationsside, og angiv eventuelle indstillinger, du vil se. Se dokumentationen for hjælp herom.

9.

Anvend dine ændringer, afbryd Ethernet kabel, der kører mellem din computer og den trådløse router og teste dit trådløse netværk ved at forsøge at oprette forbindelse til det.

Trådløst internet er i det sidste årti blevet en ekstremt populær metode til at få adgang til internettet. I modsætning til traditionelt trådløst internet giver det brugere mulighed for at oprette forbindelse til internettet uden ledninger; dette giver mulighed for større computer mobilitet og gør det også muligt for mange computere at blive tilsluttet samtidigt til det trådløse netværk. For at opnå større datasikkerhed kan krypteringsordninger anvendes til trådløse netværk. Bypassing disse kræver normalt en adgangskode, hvilket gør det nødvendigt for brugerne at have netværksadgangskode for at oprette forbindelse til det. Der er dog tidspunkter, hvorpå adgangskoden til netværket eller til routerens indstillinger kan gå tabt eller fejlplaceret . Forudsat at man har fysisk adgang til routeren, kan dette blive omgået.