Sådan fejlfindes et Linksys-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Undersøg kablet, der forbinder modemet og Linksys-routeren. Ethernet-kablet forbinder til porten 'Til computer' på bagsiden af ​​modemet. Den anden ende af kablet stik i 'WAN' -porten på bagsiden af ​​Linksys-routeren. WAN-porten er adskilt fra de andre porte på bagsiden af ​​routeren. Hvis kablet er forkert forbundet, skal du rette det og teste internettet på din computer.

2.

Sluk computeren, routeren og modemet i den rækkefølge. Tænd modemet i 30 sekunder. Hvis lyset til dataoverførsel ikke kom på, skal du ringe til din internetudbyder, fordi dit internet er nede. Hvis lyset tændes, skal du tænde Linksys router i 30 sekunder. Hvis computeren opretter forbindelse til netværket trådløst, skal du kontrollere, om det 'trådløse' lys tændes. Hvis det ikke kommer, fortsæt til næste trin. Hvis det kommer på, skal du tænde for computeren og vente på, at den starter helt op. Tjek internettet. Hvis det virker, er problemet løst, hvis det ikke er tilfældet, gå videre til næste trin.

3.

Anbring en lille knap i nulstillingshullet på bagsiden af ​​routeren. Nulstillingshullet er ved siden af ​​strømkablet. Hold stiften i routeren, indtil lysene blinker. Tjek internettet. Hvis internettet fungerer, er problemet løst. Hvis det ikke gør det, fortsæt til næste trin.

4.

Slut et Ethernet-kabel direkte til Ethernet-porten på bagsiden af ​​computeren. Slut den anden ende til en af ​​LAN-portene på Linksys-router. Tjek internettet. Hvis det virker, har den trådløse adapter i computeren et problem. Hvis det ikke virker, vil du kontakte Linksys, fordi routeren sandsynligvis er defekt.

Linksys er fortsat en af ​​de førende producenter af hjemme- og kontornetværk, hovedsagelig på grund af enkelheden ved installation og fejlfinding. Med mange producenter af netværkskomponenter har du brug for et højt niveau af forståelse med hensyn til netværkskompatibilitet, men med Linksys kan brugerne bare plugge og spille. Dette gør det forholdsvis enkelt at diagnosticere forbindelsesproblemer.