Sådan laver du en computer en router på Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Oprettelse af et trådløst netværk

1.

Åbn guiden Netværksopsætning. Hvis du bruger standard startmenustil, skal du klikke på knappen Start, klikke på 'Opret forbindelse til' og derefter klikke på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk.' Hvis du bruger den klassiske startmenustil, skal du klikke på knappen Start, klikke på Indstillinger, klikke på Kontrolpanel, åbne netværk og delingscenter og derefter klikke på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk'.

2. < / p>

Vælg 'Konfigurer et trådløst ad hoc-netværk (computer til computer)' i menuen, og klik på Næste.

3.

Klik på Næste for at begynde definere dit trådløse netværks parametre.

4.

Udfyld netværksnavnet og sikkerhedstypen, og indtast et kodeord, hvis du vælger at bruge godkendelse. Marker afkrydsningsfeltet 'Gem dette netværk ', hvis du planlægger at bruge netværket i længere tid. Klik på Næste, når alle netværksparametre er angivet.

5.

Klik på' Tænd for internetforbindelse ', hvis din computer har en internetforbindelse, du vil dele med brugere af dit trådløse netværk.

Oprettelse af et kablet netværk

1.

Tilslut hver af din computer ' s netværkskort til andre computere eller routere via LAN-kabel. Bemærk, at din computer skal have en separat netværkskort til hver forbindelse.

2.

Åbn netværkstilslutninger på den computer, der skal være serveren. Hvis du bruger den moderne startmenustil, skal du klikke på knappen Start, klikke på Kontrolpanel, klikke på Classic View (i venstre kolonne), åbne netværk og delingscenter og derefter klikke på Administrer netværksforbindelser i den venstre kolonne. Hvis du bruger den klassiske startmenustil, skal du blot klikke på Start, klikke på Indstillinger og klikke på Netværksforbindelser.

3.

Vælg alle de forbindelser, du vil netværk sammen, ved at holde Ctrl-knappen og klikke på hver enkelt.

4.

Højreklik på en af ​​forbindelserne, når alle er markeret, og vælg 'Bridge Connections' i kontekstmenuen. Hvis du bliver bedt om administrator godkendelse, skal du indtaste din administratoradgangskode eller give en bekræftelse.

5.

Del internetadgang med netværket, hvis du ønsker det. Højreklik på din internetforbindelse, vælg Egenskaber fra kontekstmenuen, vælg fanen Deling og markér afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Hvis der er en rullemenode under dette, Vælg 'Network Bridge'. Klik på OK.

Tips og advarsler

  • Du kan bruge begge metoder på én gang ved at tilføje dit trådløse netværk til netværksbroen efter oprettelse af et ad hoc-netværk.
  • Forsøg ikke at direkte overføre din internetforbindelse til resten af ​​dit netværk. Dette vil give internet hackere direkte adgang til dit netværk!
  • Computer netværk gør det muligt for en række computere at kommunikere med hinanden til fildeling, data hentning og andre formål. Et netværk oprettes normalt ved at forbinde hver computer på netværket med en enhed kaldet en router, men en computer, der kører Windows Vista, kan bruges som en router selv.