Sådan opbygges en NTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ved Ubuntu-kommandoprompten skal du indtaste følgende kommandoer for at opdatere Ubuntu med alle aktuelle opdateringer, fjerne dato- og klokkeslætprogrammet fra Ubuntu og installere NTP-programmet. 'Sudo' er et kommando præfiks, der giver kommandot root privilegier.sudo apt-get opdatering

sudo apt-get fjern ntpdate < br /> sudo apt-get install ntpInstall-kommandoen opretter /etc/ntp.conf, hvilket er en konfigurationsfil, du skal bruge opdatering.

2.

Rediger /etc/ntp.conf ved hjælp af et tekstredigeringsprogram. Flere eksempler er vi, nano og gedit.sudo gedit /etc/ntp.confKonfigurationsfilen indeholder en standard tidsserver, som du skal erstatte med servere, der er placeret 'tæt' på dig. Mens to servere vil lette en noget præcis tid, kan nøjagtigheden forbedres ved at tilføje mindst tre servere til konfigurationsfilen. Listen over servere nedenfor ville være passende for en organisation i Sydamerika.server 0.south-america.pool.ntp.org

server 1.south-america.pool.ntp.org

server 2.south-america.pool.ntp.org

server 3.south-america.pool .ntp.orgGem ikke filen endnu.

3.

Rediger konfigurationsfilen for at inkludere følgende linje. Dette gør det muligt for computerudstyr på dit netværk at forespørge tiden fra din NTP-server.Begræns 192.168.0.10 maske 255.255.0.0 nomodificere notrapHusk at ændre IP-adressen og masken for at matche dine specifikationer for lokal netværksadressering.Standard Ubuntu-konfigurationen gør det muligt for din server at udveksle tid med en anden tidsserver og give tidssynkronisering til enheder på dit netværk.

<

Tilføj en regel til din internet firewall for at give TCP / IP-port 123 trafik til at strømme indgående og udgående gennem din firewall. Port 123 er den specielle TCP / IP-port, der identificerer tidssynkroniseringstrafik. Denne firewall-regel tillader, at tidstrafikken passerer gennem firewallen i begge retninger. De specifikke anvisninger til dette trin afhænger af den firewall, du bruger.

5.

Indtast følgende kommando ved prompten for at genstarte NTP-serveren:sudo /etc/init.d/ntp genstartDette vil genstarte NTP-serveren med dine nye indstillinger, og serveren vil være ledig til forespørgsler fra dit netværk.

6.

Indtast følgende kommando ved prompten for at teste NTP-serveren:sudo ntpq --npUdgangen fra kommandoen viser servere med tal ved siden af ​​dem. Et servernavn med en stjerne ved siden af ​​det betyder, at din server synkroniseres med den NTP-server. Der er også værdier for forsinkelse, offset og jitter. Disse tal angiver nøjagtigheden af ​​den tid, der leveres. Forsinkelse og forskydning bør være større end nul, og jitter skal være mindre end 100.

I dag er computersapplikationer afhængige af den korrekte tid for korrekt at behandle informationer og arbejdsgang i en organisation. Sammenhængen mellem virksomhedens netværk udvider dette krav ud over organisationens grænser og ind i det globale computergruppe. Bankoverførsler, forsendelsesmanifester og andre transaktioner afhænger af, at alle involverede systemer har den korrekte tid. Network Time Protocol (NTP) servere letter opkøbet og distributionen af ​​den korrekte tid ved at kommunikere med globalt distribuerede tidsservere, som igen udledes den korrekte tid fra atomurerne. Ubuntu er en gratis Linux distribution, der udgør en meget god platform for en NTP server.