Sådan opsættes et FTP-websted på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn 'Systemindstillinger' i menuen 'Apple' og klik på 'Deling' -indstillingerne.

2.

Lås op på 'Deling' -indstillingerne ved at klikke på 'Lås' -ikonet nederst i vinduet, hvis det er nødvendigt. Indtast dit kodeord, hvis det ønskes. Din brugerkonto på maskinen skal have administratorrettigheder på denne computer.

3.

Marker feltet for at aktivere 'Fildeling'.

4

Marker feltet for 'Del mapper og filer ved hjælp af FTP' og vælg også hvilke brugere du bruger. ønsker at give adgang til FTP-fildeling ved at kontrollere deres navne på listen.Noter FTP-adressen vist, så du eller autoriserede brugere kan logge ind fra andre computere på dit netværk --- for eksempel: ftp: //192.168.1.5

Tip og advarsler

  • Med Mac OS X kan du dele filer med Apple-fildeling og Windows SMB-fildeling ud over FTP .
  • Se brugervejledningen til din internetrouter for at konfigurere den for at tillade adgang til FTP-port 21 på denne computer fra internettet.
  • Din Mac OS X-computer giver dig mulighed for at dele dine filer på flere måder. En af de indbyggede delingsmetoder er File Transfer Protocol [ref # 1]. FTP er de ældste og mest velunderbyggede systemer til flytning af filer fra en computer til en anden via et netværk [ref # 2]. På grund af FTP 's manglende sikkerhed, skal du være forsigtig med at logge ind på din FTP server med dit kodeord over offentlige eller usikre netværk [ref # 2].