Sådan sikres hjemme-baserede trådløse systemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til den trådløse router med dit Ethernet-kabel.

2.

Tænd den trådløse router og tænd derefter din computer.

3.

Åbn din webbrowser og skriv 'http://192.168.1.1' i adresselinjen uden citatmærker. Hvis denne adresse ikke virker, skal du prøve 'http://192.168.0.1' Dette giver dig adgang til konfigurationsoplysningerne til din router.

4.

Skift administratorpassord til noget med bogstaver og tal. De fleste routere vil have en standard adgangskode for 'admin' til at starte.

5.

Vælg 'Apply' eller 'Save' afhængigt af din router make and model.

Vælg fanen 'Trådløs'. Her vil du oprette en adgangskode for adgang til dit netværk. Denne adgangskode skal være anderledes end den oprettede for admin-kontoen.

7.

Du vil have mulighed for at vælge en sikkerhedsprotokol. Både WEP og WPA er ældre sikkerhedstyper. Afhængigt af enhedernes alder vil du bruger på dit trådløse netværk, kan du overveje en af ​​disse. Hvis du bruger udstyr, der er fremstillet efter 2006, skal du vælge WPA2.

8.

Vælg 'Apply' eller 'Save' igen. Disse ændringer vil beskytte dit trådløse system med det samme.

9.

< p> Klik på 'SSID'. SSID er det private navn til dit netværk. Opret et navn til dit hjemmebaserede trådløse system. Dette navn bør ikke overlades som 'Linksys' eller 'Netgear.'

10.

Vælg 'Gem'. Dit netværk er nu beskyttet.

Tips og advarsler

  • Find din trådløse router på et centralt sted i huset, i modsætning til et hjørne, vil forbedre dit trådløse rækkevidde samt gøre det vanskeligt for folk uden for huset at få adgang til dit signal.
  • Hvis du trykker på nulstillingsknappen på din router, nulstilles routeren igen til fabriksindstilling.
  • Undgå at bruge samme adgangskode til flere sikkerhedskonti. Hvis dit kodeord er kompromitteret, vil hele dit netværk være sårbart.
  • Dit trådløse signal sender via vægge.
  • Beskyttelse af dit hjemmebaserede trådløse netværk fra ubudne er et must. Hjem-baserede netværk er blevet lettere at skabe med fremkomsten af ​​trådløs teknologi. Det er nu muligt at forbinde flere computere, håndholdte enheder og mobiltelefoner til et privat hjembaseret netværk uden kabler. Den samme teknologi gør det nemt for indtrengere at trænge ind i netværket uden at komme ind i huset.