Sådan udføres netværksdiagnostik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at du er tilsluttet din netværksforbindelse. Klik på 'Start', og vælg 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværks- og delingscenter'.

2.

Find dit netværksnavn i listen og klik på 'Vis status'. Klik på 'Diagnose' nederst til højre i dialogvinduet. Windows tester nu din netværksforbindelse for problemer og viser et par forslag til reparation af problemet. Klik på et af forslagene for at lære mere om den metode til reparation af problemet.

3.

Naviger til netværket 's' Vis status 'menu igen og klik på' Deaktiver. 'Accepter eventuelle beskeder til administrator godkendelse. Når netværket er deaktiveret, skal du klikke på' Aktiver 'i menuen' Vis status '. Giv administrator godkendelse. Nulstilling af netværksforbindelsen fjerner mange små signalstyrke eller interferensproblemer.

4.

Genstart dit netværks s router. Lad enheden få et par minutter til at tænde helt, før du forsøger at oprette forbindelse til netværket. Genstart af routeren fjerner mange router hardware-relaterede problemer. Sørg for at alle kabler er korrekt forbundet til routeren.

Tips og advarsler

  • Hvis du forsøger at få adgang til internettet fra netværket, skal du sørge for, at netværket har Internet evner. Der er mange lokale netværk på plads til printere og andre enheder, der ikke har internetadgang.
  • Et netværk i forhold til computere er en gruppe af elektroniske enheder som printere, pc'er og faxmaskiner, der alle er forbundet via en enkelt router eller andet adgangspunkt. Netværk gør det muligt for alle enheder på netværket at kommunikere til hinanden og endda få adgang til internettet, hvis routeren tillader det. På grund af det varierende antal enheder og opsætninger, der er mulige i netværk, opstår der i sidste ende netværksproblemer. Diagnosticering af netværksproblemer sker ved at bruge værktøjer, som er indbygget i Windows-operativsystemet på en pc og ved at udføre flere trin til fejlfinding af router.