Sådan vågner du på LAN i XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer Wake on LAN i BIOS

1.

Klik på knappen 'Start'. Klik på 'Sluk for computer' og vælg 'Genstart'.

2.

Se efter og tryk på tastaturet 'Del', 'F12' eller anden passende tast for at nå din computer ' s BIOS-konfiguration før Windows starter op i XP-operativsystemet.

3.

Tryk på piletasterne for at flytte skærmvalget til afsnittet 'Strømstyring'.

< p> 4. Tryk på piletasterne for at fremhæve indstillingen 'Wake on LAN' eller 'Power On By PCI Devices'. Tryk på den relevante tast for at ændre denne indstilling til 'Aktiveret' eller 'Til'.

5.

Tryk på 'Enter' -tasten, når du er færdig, eller en anden passende nøgle for at gemme indstillingerne. Afslut BIOS'en og start i Windows XP.

Konfigurer NIC-indstillinger

1.

Klik på knappen 'Start'. Højreklik på 'Denne computer' i listen og vælg 'Egenskaber'.

2.

Klik på 'Hardware' -fanen. Klik på 'Enhedshåndtering.'

3.

Dobbeltklik på 'Netværksadaptere.' Dobbeltklik på navnet på dit netværkskort til at åbne 'Egenskaber' boksen.

4.

Klik fanen 'Avanceret'. Klik på 'Wake on LAN', 'Wake-up Mode' eller den tilsvarende betegnelse, som dit netværkskort lister, i listen 'Ejendom'. Klik på rullemenuen 'Værdi' og klik på indstillingen for at aktivere ejendommen, f.eks. 'Både' eller 'Magic og WakeUp Frame.'

5.

Klik på 'OK' 'for at gemme indstillingen og lukke' Egenskaber 'boksen. Luk Device Manager.

Konfigurer gratis domænetjeneste og konfigurér router

1.

Åbn din internetbrowser. Gå til et websted, der tilbyder en gratis domænenavnstjeneste for at holde styr på din computers IP-adresse. Eksempler på disse tjenester omfatter DynDNS fra Dynamic Network Services, TZO DNS og No-IP (se Resources.) Registrér en konto med domænet service og afslut kontokontrolprocessen, hvilket ofte indebærer at klikke på et link i en bekræftelsesemail.

2.

Klik på 'Tilføj ny vært' eller 'Tilføj nyt værtsnavn' når du er logget ind på din domæne-servicekonto. Indtast et navn til din Windows XP-computer i afsnittet 'Hostname'. Forlad standard 'Host Type' som 'DNS Host' eller 'Host with IP-adresse.' Skriv computerens IP-adresse i feltet 'IP-adresse'.

3.

Klik på 'Afslut' eller 'Opret vært' for at fuldføre domænet eller værtsnavnet. Skriv ned det fulde domæne eller værtsnavn, der er givet til dig, når du afslutter værtsopsætningsprocessen.

4.

Download domænetjenestens Windows-opdateringsklient til din computer. Installer opdateringsklienten at synkronisere din IP-adresse med din dynamiske domæne-servicekonto.

5.

Log ind på webadministrationsgrænsefladen til din router. Klik på 'DDNS' -serviceafsnittet i ' Setup 'sektionen. Vælg den DDNS-tjeneste, du bruger. Indtast dit brugernavn og adgangskode til domænetjenesten. Indtast det værtsnavn, du har modtaget, når du opretter din konto. Gem indstillingerne for routeren.

6.

Gå til afsenderporten for din router. Skriv et navn på den Wake on LAN-tjeneste, du skal bruge fra en fjerncomputer. Indtast et portnummer, du vil bruge til at sende den magiske pakke (f.eks. Port '9'). Indtast IP-adressen på den computer, du vil vække. Gem routerns indstillinger.

Brug Magic Packet Utility

1.

Download og installer et freeware magisk pakkeafsenderværktøj på den fjerncomputer, hvorfra du vil vække din Windows XP-computer. Eksempler er de gratis magiske pakkeværktøjer fra SolarWinds og Matcode (se Resources.)

2.

Åbn softwarepakken til magisk pakke.

3.

Indtast MAC-adressen (Media Access Control) til den Windows XP-computer, du vil vække. værtsnavn adresse på din fjerncomputer. Indtast det fjernbetjeningsportnummer, du bruger igen, og klik på knappen 'Våg mig op' eller 'Gå' for at vække din Windows XP-computer.

Funktionen Wake-on-LAN eller 'WOL', der kan bruges sammen med Windows XP-operativsystemer, gør det muligt at tænde computeren eksternt fra en anden computer. Den computer, som du 'vågner' kan enten være på det samme LAN (lokalnetværk) eller en anden fra den computer, som du sender vågesignalet til. Dette vågningssignal kaldes også en 'magisk pakke'. For at bruge funktionen Wake-on-LAN skal du have et netværkskort og computerens BIOS, der understøtter denne funktion.