Typer af VNC-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Virtual Network Computing, eller VNC, er en type softwareprotokol, der gør det muligt for en bruger på en computer at drive en anden computer på et andet sted, som om de var i drift. Dette opnås ved brug af software, der opretter en VNC-server. Der findes mange forskellige typer VNC-servere, der er udviklet til at fungere med forskellige typer computeroperativsystemer.

Real VNC

Real VNC er et populært VNC-serverprogram, der kan forbinde en lang række forskellige computere sammen. Den leveres i tre forskellige typer: Personal Edition, Enterprise Edition og VNC Viewer Plus. Den personlige udgave er en entry-level version af Real VNC, der kun giver den mest grundlæggende kommunikation mellem computere. Det er beregnet til private hjem eller små virksomheder. Enterprise Edition er tilgængelig til Windows, Mac eller Unix. Det giver en mere sofistikeret grænseflade mellem computere. VNC Viewer Plus understøtter de nyeste processorer.

Tæt VNC

Tæt VNC er en gratis VNC-server. Du kan downloade det fra internettet og få fuld adgang til sin kildekode. Denne type VNC-server leveres med fuld platform-kapacitet, hvilket betyder, at Windows-brugere kan betjene Linux-run-computere, Linux-brugere kan f.eks. Operere Mac OS. Dette produkt opdateres ofte online.

Vino

Vino er en VNC-server designet til brug på GNOME (GNU Network Object Model Environment), et desktop-miljø, der er lavet helt af open source-software. Vino er derfor hovedsagelig beregnet til brug på Unix-systemer. Vino s funktioner omfatter, at folk kan se et skrivebord eksternt, at interagere med skrivebordet, for at søge efter bestemte brugere eller netværk og oprette forbindelse til dem. Vino leveres forudinstalleret på de fleste GNOME-systemer.

ChromiVNC

ChromiVNC er en VNC-server, der er designet til brug sammen med Macintosh-computere. Den opretholdes på vegne af AT u0026 T Laboratories og Tridia Corporation. Denne VNC-server kan downloades fra sin hjemmeside og installeres på enhver Macintosh-computer.

Ultra VNC

Ultra VNC er en ekstremt kraftfuld type VNC-server, som også er gratis til download fra sin hjemmeside. Den er oprettet og vedligeholdt af et lille team af mennesker. Blandt dens funktioner er kryptering af alle data, der kører over serveren, et chatvindue, et integreret Java-vindue og en dialog til filoverførsel.