VoIP-telefonfunktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En VoIP-telefon er et alternativ til at bruge et telefonselskabs kablede system. VoIP-systemer bruger din internetforbindelse til at rute opkaldene. Som med enhver tjeneste varierer funktionerne i en VoIP-telefon lidt, afhængigt af tjenesteudbyderen. VoIP-telefoner deler en række grundlæggende funktioner.

Indgående opkaldsfunktioner

VoIP-telefoner giver dig mulighed for at sætte opkald i venteposition, eller du kan afvise indgående telefonopkald, hvis opkalds identitet er blokeret. Opkaldere modtager et automatisk svar, der fortæller dem, at brugeren ikke vil acceptere indgående opkald med blokeret identifikation Samtale venterfunktioner fortæller dig, om andre opkald forsøger at komme igennem; alle opkald kommer igennem med opkalderens navn og nummer.Du kan også omdirigere eller viderestille dine opkald til et andet nummer eller kun vælge bestemte tal, der skal omdirigeres. Du kan også indstille din VoIP-telefon som utilgængelig, så nogle opkald vil ikke komme igennem; disse ruter ringer direkte til din voicemail uden din telefon ringer. En anden funktion i VoIP er, at du er i stand til at indstille en anden ringetone for personer i dine kontakter.

Udgående opkaldsfunktioner

Nogle af de udgående funktioner på en VoIP-telefon er opkaldsret - det betyder at du kan ringe til den sidste person, der ringede til dig, det er ligegyldigt, om opkaldet blev besvaret eller ej. Du kan få hjælp til kataloger til alle lister i Canada, Puerto Rico og USA. Du kan også blokere din identitet, når du ringer op. Der er også hurtigopkaldsfunktioner på VoIP-telefonerne, så du hurtigt kan ringe til et nummer ved at trykke på et eller to cifre.

Andre funktioner

En grundlæggende funktion af VoIP er forbedret 911 call s. Det betyder, at hvis du skal ringe til nødtjenester, får operatøren øjeblikkeligt dit navn, adresse og telefonnummer. Trevejsopkald er en anden funktion. Dette giver dig mulighed for at have konferenceopkald eller bare chatte med to venner på én gang. Voicemail ligner enhver telefon service, idet du kan sortere og få dine beskeder fra hvor som helst; Du kan dog også downloade dem eller modtage underretninger fra personsøger, e-mail eller chat.

Funktioner du kan administrere online

Hele få funktioner i VoIP kan administreres online, f.eks. automatisk opkald tilbage. Dette betyder, at hvis du foretager et telefonopkald til nogen, og hendes linje er optaget, stiller telefonen automatisk opkaldet til dig, når linjen bliver ledig. Du kan også se en opkaldslog, der giver dig information om alle opkald, der kommer ind, går ud eller gå glip af. Du kan også administrere dine kontakter online og sortere dem i kategorier. Du kan bruge funktionen 'Find Me', som ringer alle de indgående numre, du har angivet efter hinanden, indtil en af ​​telefonerne er hentet.