Forskellen mellem en Proxy Server Firewall og en Gateway Firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Firewalls

En firewall blokkerer indgående forespørgsler. Det er især bekymret for trafik, der kommer fra en uventet kilde over internettet. Som standard blokerer en firewall al trafik. Undtagelseslister muliggør konfiguration for at tillade visse applikationer at oprette forbindelse. Mere sofistikerede firewalls tillader al trafik, undtagen dem, der indeholder særlige karakteristika.

Gatewayfunktioner

Et privat netværk har netværks IP-adresser, der ikke er tilgængelige for offentligheden. Adgang til det pågældende netværk er rettet mod en IP-adresse. Gatewayen distribuerer indgående trafik til den tilsigtede node på netværket ved at trykke på pakkerne igen. Firewall-funktioner kan tilføjes, mens denne læsning udføres. Blokeret trafik videresendes ikke.

Proxyserverfunktioner

Proxyservere overfører ikke trafik gennem; de foretager anmodningen til målapplikationen på kundens vegne.Det betyder, at dataene i indgående trafik skal læses og forstås. Firewallfunktioner tilføjet til proxyservere kan anvendes til indholdet af pakken i stedet for bare til adressen . En proxyserver fungerer som en erstatning for en ressource. Den bevogtede ressource flyttes, og proxyserveren antager denne adresse. Indgående trafik mener, at det taler til den oprindelige server. En gateway er en router, der passerer netværkstrafik gennem til destinationen.