Hvad er nøgleegenskaberne for Client Server Systems?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Scalability

Et klientserver system kan rumme vækst og netværksudvidelser. Computere kan nemt tilføjes eller udskiftes uden at købe ekstra hardware eller software. Fordi et klientserversystem er centraliseret, kan servere nemt flytte filer og applikationer fra en gammel computer til en ny.

Fleksibilitet

Med en centraliseret styring gør klientserversystemet fleksibelt til at tilpasse sig ændringer og nye teknologier. Hvis et nyt operativsystem kommer ud, eller en opgradering til et program frigives, kan servere indlede en automatisk netværksbaseret implementering af de nye operativsystemer og programopgraderinger uden at skulle gå gennem hver computer, der skal installeres.

Tilgængelighed

Et klientserver system er også mere tilgængeligt og sikkert end et peer-to-peer-netværk, fordi servere sikrer, at alt, hvad der går ind og ud af netværket, passerer gennem deres strenge sikkerhedsforanstaltninger. Servere kan give bestemte brugere adgang til netværket fra internettet eller eksternt uden at gå på kompromis med netværket fra hackere og uautoriserede brugere. Nøgleegenskaberne for et klientserversystem og hvordan det adskiller sig fra peer-to-peer-netværk er, at det er centraliseret. Servere administrerer, overvåger og vedligeholder alle ressourcer og aktiviteter inden for netværket. Andre egenskaber omfatter skalerbarhed, fleksibilitet og tilgængelighed.