IP Multicast Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

I modsætning til en udsendelse sendes en multicast ikke til alle noder på et netværk. En specifik gruppe er oprettet og tildelt en adresse på routeren. Dette er en særlig adresse inden for multicastområdet. Netværksendemål, der ønsker at blive inkluderet i gruppen, sender en besked til den pågældende adresse. Routeren registrerer den anmeldende adresse som en del af gruppen. Meddelelser, der sendes til gruppens adresse, videresendes til alle registrerede adresser.

Programmer

Multicast-routing er egnet til multimediefunktioner som videokonferencer. Aktiemarkederne bruger multicast-systemet til at distribuere prisoplysninger.

Protokoller

Multicast-routing er ikke en protokol. Det er en adressering metode, der danner basis for en række protokoller. Disse omfatter: Protocol-Independent Multicast Protocol, Distance Vector Multicast Routing Protocol og Multicast Open Shortest Path First Protocol. 'Multicast' refererer til at sende en besked til mange slutpunkter. IP multicast indebærer en bestemt reserveret IP-adresse for at nå dette mål. Ved IP-adressering sendes en 'udsendelse' til alle noder på et netværk, hvis den er adresseret til 255.255.255.255. En multicast bruger en række adresser mellem 224.0.0.0 og 239.255.255.255. Multicast er afhængig af routeren for selektivt at distribuere pakken.