Internet og netværksværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En god samling af internet- og netværksværktøjer er meget vigtigt at have, når du forsøger at fejle og kontrollere, at tingene er i orden. Når først en basesamling af værktøjer er etableret, er det lettere at genkende og finde mere specifikke værktøjer, når de er nødvendige. Ved at anerkende vigtigheden af ​​og udnytte de rette internet- og netværksværktøjer, kan du fejlsøge problemer hurtigt og sikre, at dit netværk fortsætter med at køre problemfrit.

Ping

Ping er langt det mest tilgængelige og velkendte netværksværktøj . En TCP / IP-ping er et værktøj, der sender en ekko-anmodning til en anden TCP / IP-vært. Den sekundære vært svarer tilbage, og IP-adressen og rejsetiden (i millisekunder) vises. Ping er et godt værktøj til både at kontrollere forbindelse og netværkshastighed.

Traceroute

Traceroute er relateret til ping. Traceroute udfører mange af de samme funktioner som ping, men i stedet for at anmode om et ekko-svar direkte fra slutværten kortlægges det også netværksbanen taget til slutværten. Hvis der f.eks. Udføres en traceroute mellem vært A og vært B, men der er tre routere mellem de to værter, vil disse routere også have deres IP-adresser og ping-tider vist i slutresultatet.

NTP

NTP står for Network Time Protocol. NTP er et vigtigt redskab til at holde alle computerens ure på et netværk synkroniseret. En computer kan fungere som master timekeeper, og de andre computere på netværket synkroniserer deres interne klokker til mesteren.

SSH

SSH står for Secure Shell og er den moderne erstatning for Telnet. Telnet er en terminalemulator, der gør det muligt for en ekstern bruger at udføre kommandoer på en computer som om de var på tastaturet. Men Telnet er en usikker protokol, hvor alle oplysninger overføres i klar tekst. SSH løser dette problem ved at kryptere alt. SSH kan også konfigureres til at udføre andre opgaver som sikker filoverførsel.

RDP og VNC

RDP (Remote Desktop Protocol) og VNC (Virtual Network Computing) er to teknologier, der gør det muligt at se en computerskærmsskærm og interageret med fjernadgang via et netværk eller internettet. RDP bruges primært i Microsoft Windows-netværk, mens VNC bruges mest i Unix-baserede netværk, som Linux og Macintosh-miljøer.