Internetbaseret netværkstidsprotokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktionalitet

NTP sender den nationale standardtid i hvert land ved at relayere den mellem en række tidsservere. Enheder, der er forbundet til internettet, kan konfigureres til at få adgang til disse tidsservere og nulstille deres eget ur for at matche den hentede tid.

Problemer

Et problem, der opstår ved distribution af tid, er muligheden for forsinkelse. Hvis du f.eks. Får tid gennem en optaget stemme over telefonen, forløber en kort tid, mens meddelelsen afspilles. Den tid, du hører, er kun præcis i øjeblikket, da din anmodning blev behandlet, og ikke når du hørte optagelsen. NTP er designet til at distribuere tiden med nanosekundens nøjagtighed, så forsinkelse er en vigtig faktor.

Funktioner

For at tage højde for forsinkelsen justerer NTP tiden, som den overføres til servere. Det er nøjagtigheden af ​​algoritmen, der bruges til at justere for forsinkelse, som er hovedfunktionen af ​​NTP. Network Time Protocol (NTP) bruger internettet til at synkronisere tiden med nationale standarder. Hastigheden af ​​internettet giver tid til at blive mere præcist distribueret. Synkroniseringen af ​​timekeeping er vigtig i databehandling, fordi applikationer kan bruge tid til at måle succes eller fejl i dataoverførsler.