Sådan deler du en bærbar Wi-Fi-forbindelse med en stationær computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opret forbindelse ved hjælp af et netværkskort

1.

Installer det trådløse netværkskort på din stationære computer. Sluk og tag stikket ud af stikkontakten. Lad det sidde i cirka en time for at aflade den resterende statiske elektricitet, der er tilbage i enheden. Åbn sagen og find PCI-slidserne tæt på bunden af ​​sagen. Placer netværkskortet i en af ​​slidserne og fødder porten gennem åbningen på bagsiden. Skub forsigtigt siderne af kortet, indtil det glider sikkert ind i spalten, og skub sideklapperne op for at låse det på plads.

2.

Luk sagen og tilslut strømmen snor. Tænd computeren, og du skal nu se den 'fundet nye hardware' alarm nær bunden af ​​skærmen. Klik på denne boks for at starte installationsguiden for at fuldføre installationen. Klik på 'Start' menuen og klik på 'Se alle netværksforbindelser.' Du skal nu se dit netværkskort på listen. Dobbeltklik på ikonet for at aktivere adapteren på din computer. Dette åbner en liste over tilgængelige trådløse netværk, du kan oprette forbindelse til. Klik på navnet på dit netværk og indsæt WEP-adgangskoden og klik på 'Opret forbindelse'.

3.

Start browsing på internettet.

Opret forbindelse ved hjælp af en Trådløs USB-adapter

1.

Slut enden af ​​den trådløse adapter til en tom USB-slot. Installer softwaren, der fulgte med din enhed. Placer disken i cd-rom-drevet, og følg vejledningen på skærmen for at installere enhedsdriverne.

2.

Søg efter dit netværk. Når softwaren er installeret, er du klar til at oprette forbindelse til netværket. I nederste højre hjørne af din computer vil du se et computer- eller antenneikon i proceslinjen. Dette er din netværksadapter. Dobbeltklik med højre museknap for at åbne listen over tilgængelige netværk. Søg efter navnet på din bærbare computers netværk og klik på 'Opret forbindelse'. Dette vil være navnet på din trådløse router eller det navn, du har tildelt til dit netværk. Du er nu forbundet til internettet.

3.

Åbn et browservindue og start søgningen på internettet.

Opret forbindelse med et crossover-kabel

1.

Giv dine computere et fælles netværksnavn. Åbn den bærbare computer 'Start' menuen, højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber' i rullemenuen, og vælg derefter fanen 'Computer Name'. Klik på 'Change' -knappen og indtast et navn til dit computernetværk. Genstart computeren for ændringerne træder i kraft. Gentag disse trin på din stationære computer og genstart.

2.

Tilslut de to computere ved at tilslutte et Ethernet-crossover-kabel til begge computere. Slut den ene ende af kablet til porten på netværkskortet for hver computer. Du skal nu kunne se din netværksforbindelse. Hvis du ikke ser det eller får det en er ror meddelelse du muligvis skal aktivere deling på en eller begge computere. Dette gøres normalt på værtscomputeren, hvilket betyder den bærbare computer.

3.

Aktiver deling på værtscomputeren. Åbn kontrolpanelet og vælg 'Netværk og internetforbindelser' og klik på 'Netværksforbindelser'. Højreklik på din netværksforbindelse og vælg 'Egenskaber', klik på fanen 'Avanceret', og sæt kryds i feltet, der siger 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.' Klik på 'OK'. computere skal nu have adgang.

Tips og advarsler

  • Disse instruktioner gælder for tilslutning ved hjælp af Windows XP, for anvisninger til Vista-brugere, se 'Ressourcer'. Microsoft Knowledge Base kan besvare spørgsmål og tilbyde tip til fejlfinding af forbindelsesproblemer.
  • En tredje metode ville være at foretage en kablet forbindelse fra din stationære pc til din trådløse router via et USB- eller Ethernet-kabel.
  • Du kan nemt dele en trådløs netværksforbindelse mellem din bærbare computer og stationære computere. De fleste bærbare computere har et indbygget trådløst netværkskort til at modtage trådløse signaler, men mange stationære pc'er er muligvis ikke udstyret med et trådløst kort. Forbindelsen er så simpel som at bruge en USB-adapter eller tilslutning via et kabel.